Skip to main content

Τι είναι η επανεπέμβαση ρινοπλαστικής;

Η επανεπέμβαση ρινοπλαστικής ή αλλιώς revision αντιμετωπίζει τα πιθανά σφάλματα ή την κακή  επούλωση από μια προηγούμενη  χειρουργική επέμβαση στη μύτη.

Ρινοπλαστική επανεπέμβαση - Επέμβαση μετά από αποτυχημένη ρινοπλαστική

Συνήθως η επανεπέμβαση ρινοπλαστικής απαιτεί λήψη μοσχευμάτων χόνδρου από το ρινικό διάφραγμα και το αυτί. Αυτά τα μοσχεύματα χρησιμοποιούνται για την ανακατασκευή του ελαττώματος που μπορεί να προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή και / ή ένα οπτικό – αισθητικό πρόβλημα.

Είναι μια εύκολη επέμβαση η revision ρινοπλαστικής;

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι η απρόβλεπτη δευτερογενής συστολή του ουλώδους ιστού και η επούλωση καθιστούν την επανεπέμβαση ρινοπλαστικής πιο περίπλοκη από την αρχική ρινοπλαστική.

Ποιον να εμπιστευτώ για μια επανεπέμβαση;

Οι χειρουργικές επανεπεμβάσεις  πρέπει να γίνονται από έμπειρους και εξειδικευμένους ρινικούς χειρουργούς. Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερωθούν εάν ο χειρουργός έχει επαρκή εμπειρία για να προβεί στη χειρουργική επέμβαση. Επίσης μπορούν να δουν φωτογραφίες από προηγούμενους ασθενείς πριν και μετά τη ρινοπλαστική τους.

Δεν είμαι ευχαριστημένος/η από το αποτέλεσμα της πλαστικής στη μύτη μου,μπορώ να ξανακάνω ρινοπλαστική αμέσως;

Η πρόωρη επανεπέμβαση μιας ρινοπλαστικής δεν είναι καλή ιδέα. Ακόμη και αν είναι προφανές ότι η revision είναι αναγκαία, θα πρέπει να περιμένετε να επουλωθεί σωστά. Ο χειρουργός θα πρέπει να έχει μια σταθερή μύτη όταν ξεκινά το χειρουργείο, και αυτό συμβαίνει τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την αρχική επέμβαση. Αλλαγές είναι ορατές ακόμα και χρόνια μετά την αρχική επέμβαση.