Skip to main content

Μετά τη ρινοπλαστική : Χρήσιμες πληροφορίες & Μετεγχειρητικές οδηγίες

  • Ο ασθενής κινητοποιείται αμέσως μετά την επέμβαση
  • Την επομένη του χειρουργείου αφαιρείται ο ήπιος πωματισμός.
  • Ρινοπλύσεις (με φυσιολογικό ορό) του εσωτερικού της μύτης και εφαρμογή ρινικής αλοιφής, για ένα μήνα τρεις φορές ημερησίως
  • Μία εβδομάδα μετά την επέμβαση αφαιρείται ο μικρός νάρθηκας από τη ράχη της μύτης
  • Δεν χορηγούνται αναλγητικά
  • Προληπτικά επί τετραήμερο χορηγούνται αντιβιοτικά
  • Τα εσωτερικά ράμματα δεν αφαιρούνται διότι απορροφούνται ενώ στην περίπτωση της ανοιχτής προσπέλασης αφαιρούνται τρία πολύ λεπτά ράμματα μαζί με την αφαίρεση του νάρθηκα
  • Το οίδημα στην περιοχή της μύτης συνήθως είναι πολύ περιορισμένο, και σε περίπου δύο εβδομάδες έχουν υποχωρήσει σχεδόν τελείως και είναι αντιληπτό το 80% του αποτελέσματος.
  • Σε περίπου τρεις μήνες είναι ορατό σχεδόν το σύνολο του αποτελέσματος ενώ η σταθεροποίηση και ενδυνάμωση του ρινικού σκελετού και το πλήρες αποτέλεσμα φαίνονται σε ένα περίπου έτος.
     

Πόσο καιρό διαρκεί το πρήξιμο στην περιοχή του προσώπου;

Τo πρήξιμο περιορίζεται πλέον μόνο στην περιοχή της μύτης συνήθως είναι πολύ μικρό και σε περίπου 2 εβδομάδες έχει υποχωρήσει σχεδόν τελείως.

Σε πόσο καιρό θα είναι αντιληπτό το αισθητικό αποτέλεσμα;

Με την αφαίρεση του νάρθηκα φαίνεται αμέσως η διαφορά στο σχήμα της μύτης,μέσα σε μία εβδομάδα δηλαδή. Για περίπου επτά μέρες ακόμη ακολουθεί πολύ γρήγορα η μείωση του οιδήματος και έχουμε σχεδόν το 80%του αποτελέσματος ενώ σε τρεις περίπου μήνες φτάνουμε σχεδόν στο σύνολο του. Μετά από ένα έτος η μύτη πλέον είναι ισχυρή, ανθεκτική και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι αντιληπτό το λειτουργικό αποτέλεσμα;

Την αμέσως επόμενη μέρα από την επέμβαση και μετά την ανώδυνη αφαίρεση του πωματισμού ο ασθενής μπορεί να αναπνέει πλέον κανονικά. Το λειτουργικό αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Πότε γίνεται η έξοδος από την κλινική;

Έξι ώρες μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να βγει από την κλινική, ενώ αν συνδυαστεί με άλλη επέμβαση παίρνει εξιτήριο την επομένη το πρωί.

Ποια παρακολούθηση χρειάζεται από τον χειρουργό μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση γίνονται η αφαίρεση του πωματισμού την επόμενη ημέρα και η αφαίρεση του νάρθηκα σε μία εβδομάδα παρουσία του χειρουργού.

Ποιο είναι το κόστος – οι τιμές για ρινοπλαστική επέμβαση

Ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με το κόστος – τις τιμές για ρινοπλαστική επέμβαση

Ανάνηψη μετά την ρινοπλαστική

Είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες φροντίδας που παρέχονται από τον χειρουργό σας. Ο χειρουργός σας θα παρέχει επίσης λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τις φυσιολογικά συμπτώματα που θα έχετε και οποιεσδήποτε πιθανές επιπλοκές.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται για την ανάνηψη ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των ατόμων.

Θα πρέπει να περιμένετε αρκετές εβδομάδες για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε άσκηση ή στον κλασικό αθλητισμό, καθώς και να προσέχετε να μην τραυματίσετε με οποιονδήποτε τρόπο τη μύτη σας.

Για ένα περίπου τρίμηνο θα πρέπει να αποφεύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή στο ισχυρό ψύχος.

Αλκοόλ και κάπνισμα είναι προτιμότερο να περιοριστούν για ένα διάστημα, καθώς και τα γυαλιά για πολλή ώρα.