Skip to main content

Ρινοπλαστική για άνδρες

Μια ρινοπλαστική στοχεύει στο να προσαρμόσει την μύτη στο πρόσωπο του ασθενούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακριβώς επειδή το πρόσωπο των ανδρών  είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό των γυναικών, το σχήμα της μύτης οφείλει να είναι σχετικό με τα γενικώς θεωρούμενα “ανδρικά χαρακτηριστικά”.

Παρότι λοιπόν η μύτη ενός άνδρα θα πρέπει να είναι εμφανώς “ανδρική”, δυστυχώς φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν εφαρμόστηκε από πολλούς πλαστικούς χειρουργούς. Γενικά, μια γυναικεία μύτη μπορεί να βελτιωθεί παίρνοντας ένα μικρότερο σχήμα ή φροντίζοντας να έχει μια ελαφρώς στενότερη εμφάνιση, ενώ η μύτη ενός άνδρα θα φανεί περίεργη αν η άκρη της είναι υπερβολικά γυριστή, ανασηκωμένη ή κοίλη.

Μια ίσια μύτη είναι ιδιαίτερης σημασίας σε ένα γυναικείο πρόσωπο, αλλά για ένα ανδρικό πρόσωπο μια μικρή απόκλιση μπορεί να είναι αποδεκτή.
 

Κατά την προβολή του προφίλ, ένα ευθύ προφίλ ή μια μικρή κυρτότητα στη μεσαίο μέρος της μύτης σε έναν άνδρα είναι σωστά αποτελέσματα, σε μια γυναίκα θα πρέπει να έχουμε ευθεία μύτη ή μια κοίλανση προς τα κάτω.
 

Η στένωση των ρινικών οστών είναι εντελώς διαφορετικές σε μια ανδρική ρινοπλαστική απ’ ό,τι σε γυναικεία ρινοπλαστική. Οι γυναίκες συχνά αναζητούν ελαφρά μείωση του μεγέθους της μύτης σε μετωπική όψη. Η μύτη ενός άνδρα πρέπει να μειώνεται με προσοχή. Σε μια ανδρική ρινοπλαστική η μεγάλη ελάττωση του φάρδους της μύτης είναι σημάδι ότι ο χειρουργός έχει εκτελέσει πολύ επιθετικά τις οστεοτομίες.
 

Οι άνδρες που κάνουν ρινοπλαστική πληθαίνουν με τα χρόνια

Η πλαστική χειρουργική έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Ολοένα και περισσότεροι άνδρες αναζητούν την πλαστική χειρουργική για να
βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση και την εμφάνισή τους.

Πολλοί άνδρες θεωρούνται όμορφοι όταν έχουν αρρενωπά χαρακτηριστικά και μερικές μύτες στην πραγματικότητα ωφελήθηκαν από αύξηση του μεγέθους.

 Πηγή: www.exelixismedical.gr