Skip to main content

Ένα ποσοστό περίπου  20% των ανθρώπων που έχουν κάνει μια ρινοπλαστική μπορεί να  θέλει ή να χρειάζεται επανεπέμβαση ρινοπλαστικής . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πλαστική χειρουργική της μύτης είναι δύσκολη και η μύτη σας μπορεί επίσης να αλλάξει με τρόπους που δεν μπορούν να προβλεφθούν μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Πρέπει να αποδεχτείτε αυτό το ενδεχόμενο πριν από τη πλαστική επέμβαση στη μύτη και να συζητήσετε τη δυνατότητα με το χειρουργό σας προτού καν δεσμευθείτε για την αρχική χειρουργική επέμβαση.
Εάν χρειάζεστε επανεπέμβαση, περιμένετε τουλάχιστον ένα έτος από την ημερομηνία της τελευταίας ρινοπλαστικής σας. Αν η επανεπέμβαση εκτελείται νωρίτερα, είναι λιγότερο πιθανό να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καταλάβετε ότι μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση πάνω από την προηγούμενη είναι πιο δύσκολη από την αρχική πλαστική της μύτης. Εάν χρειάζεστε revision ρινοπλαστικής, δείτε κάποιον που έχει σημαντική εμπειρία σε αυτό, που μπορεί να σημαίνει την αναζήτηση ενός διαφορετικού χειρουργού ή βεβαιωθείτε ότι ο χειρουργός σας έχει εμπειρία σε χειρουργικές επανεπεμβάσεις ρινοπλαστικής .

 

 

Πηγή: www.infoplasticsurgery.com