Skip to main content

Η ρινοπλαστική δίνει στη μύτη καλύτερη αναλογία

Η ρινοπλαστική αισθητική επέμβαση μετριάζει τις ατέλεις της μύτης όταν θεωρούνται πρόβλημα και δημιουργούν πιθανά συμπλέγματα, ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις, προκαλούν πραγματική δυστυχία στον άνθρωπο.

Ενδείξεις ρινοπλαστικής

Τα αιτήματα στη χειρουργική επέμβαση στη μύτη είναι ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό:

  •      Αποκατάσταση κάποιου τραυματισμού στη μύτη.
  •      Ανύψωση ή κατέβασμα της άκρης της μύτης και ειδικά στένεμα του άκρου όταν είναι πολύ φαρδύ.
  •      Συρρίκνωση μιας μύτης που είναι πολύ μεγάλη, πολύ φαρδιά μπροστά ή ευθειασμός μιας           αποκλίνουσας μύτης.
  •     Βελτίωση της εμφάνισης της κορυφής ή της άκρης της μύτης.
  •     Αύξηση της  προβολής της άκρης της μύτης και σαφής καθορισμός της.

 
 

Πολλά αιτήματα ρινοπλαστικής προέρχονται από ανθρώπους που είναι μερικές φορές πολύ νέοι, αλλά πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με προσοχή και να περιμένουμε μέχρι το τέλος της ανάπτυξης στα 18 χρόνια. Μετά τα 50 χρόνια, η παρέμβαση στη μύτη έχει επίσης μια αναζωογονητική επίδραση στους ανθρώπους.

Πριν από μια ρινοπλαστική, η διαβούλευση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πλήρη κατανόηση του αιτήματος του ασθενούς και την πραγματοποίηση των ρεαλιστικών επιθυμιών. Οι τεχνικές ρετουσαρίσματος φωτογραφιών συμβάλλουν στην απεικόνιση του μελλοντικού μετασχηματισμού, αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ένα αποτέλεσμα που θα διασφαλιστεί. Η δυνατότητα 3D απεικόνισης που διαθέτουμε πλέον παρέχει ασφαλέστερη εικόνα του επιθυμητού αποτελέσματος.

Η χειρουργική επέμβαση στη μύτη μπορεί να συσχετιστεί στο επίπεδο του προσώπου με την τροποποίηση του σχήματος του πηγουνιού συνδυαζόμενη με τη γενειοπλαστική. Αυτό ονομάζεται προφιλοπλαστική, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομα, αναμορφώνει πλήρως το προφίλ.