Skip to main content

Η χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος στο πηγούνι αλλάζει το σχήμα και το μέγεθος του πηγουνιού. Τα εμφυτεύματα του πηγουνιού μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του πηγουνιού και της γνάθου. Η εισαγωγή ενός εμφυτεύματος στο πηγούνι μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως μία ώρα.Οι χειρουργικές επεμβάσεις με εμφυτεύματα είναι οι πιο συνηθισμένες στη χειρουργική επέμβαση του πηγουνιού, ωστόσο, μερικοί χειρουργοί αυξάνουν την περιοχή του πηγουνιού χρησιμοποιώντας το δικό σας ιστό και οστό .

Τα εμφυτεύματα μπορούν να αφαιρεθούν και έτσι πρόκειται για μια επέμβαση αναστρέψιμη. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία.

Το μειονέκτημα των εμφυτευμάτων είναι ότι δεν μειώνει το ύψος του κάθετου πηγούνι όταν αυτό είναι που επιθυμούμε. Μπορεί να αυξήσει το ύψος του πηγουνιού(η απόσταση από το κάτω άκρο του χείλους στο κάτω μέρος του πηγουνιού), αν τοποθετηθεί χαμηλότερα στην κάτω γνάθο .

Ένας κίνδυνος επιπλοκών από τα εμφυτεύματα πηγούντος είναι η μετακίνηση (μετατόπιση) της εμφυτευμένης συσκευής ή κάποια πιθανή μόλυνση, γι αυτόν το λόγο είναι πολύ σημαντική η επιλογή του κατάλληλου εξειδικευμένου χειρουργού.

Οι αυξήσεις του πηγουνιού συχνά εκτελούνται ταυτόχρονα με τη ρινοπλαστική για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο προφίλ σας.