Αποτυχημένη ρινοπλαστική & Διόρθωση με Επανεπέμβαση 

Ο μεγαλύτερος φόβος ενός ασθενούς που επιθυμεί να κάνει μια ρινοπλαστική είναι ο φόβος ότι αυτή θα αποτύχει, το αποτέλεσμα δεν θα πλησιάζει καθόλου στο επιθυμητό και ότι η μύτη του θα φαίνεται πιο άσχημη και αταίριαστη με το πρόσωπό του από αυτή που έχει σήμερα. Συνήθως ο φόβος αυτός για μια αποτυχημένη ρινοπλαστική υπερτερεί και αποτρέπει τους ασθενείς από το να προχωρήσουν σε επέμβαση.

Apotyximenh rinoplastiki diorthwsi me epanepemvasi . plastiki sti myti xana

Αποτυχημένη ρινοπλαστική : φωτογραφία πριν & 6 ημέρες μετά τη διορθωτική ρινοπλαστική

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια συναντάμε ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι καταφεύγουν στο ιατρείο του Δρ. Μοιρέα για ρινοπλαστική επανεπέμβαση. Δηλαδή για επαναληπτικό χειρουργείο πλαστικής στη μύτη, προκειμένου να διορθωθούν τα άσχημα αποτελέσματα μετά από μια ή και περισσότερες αποτυχημένες ρινοπλαστικές επεμβάσεις.

 • Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας MD-PhD είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική & Πλαστική Χειρουργική προσώπου. Αναγνωρισμένος από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις επαναληπτικές επεμβάσεις ρινοπλαστικής.

Η Γεωργία έκανε επαναληπτική ρινοπλαστική, μετά από προηγούμενη αποτυχημένη πλαστική στη μύτη της.

Georgia A| Revision Rhinoplasty Result Experience✌️ | Before & After Nose job in 180ᵒ view 🎥

Ήταν δυσαρρεστημένη με το αποτέλεσμα 😞 καθώς η μύτη της ήταν στραβή, χρειαζόταν στήριξη και αντιμετώπιζε προβλήματα αναπνοής. Παρακολουθήστε βίντεο σε 180 μοίρες με την εικόνα της Γεωργίας πριν και μετά το διορθωτικό δεύτερο χειρουργείο ρινοπλαστικής, καθώς και την αντίδρασή της όταν βλέπει το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής της.

Αποτυχημένη ρινοπλαστική & κακή αναπνοή

Μερικές φορές είναι τόσο εμφανές ότι έχει προηγηθεί επέμβαση στην περιοχή και η αποκατάσταση ρινοπλαστικής επιβάλλεται. Λόγω παραμόρφωσης μύτης, καθώς η μύτη εκτός από άσχημη φαίνεται εμφανώς ότι βλάπτει την φυσιολογική κινητικότητα του προσώπου όταν ο άνθρωπος κάνει μορφασμούς, γελάει, απογοητεύεται, δακρύζει ή χαμογελά.

apotyximeni rinoplastiki & epanepemvasi

αποτυχημένη ρινοπλαστική με ελλειπή στήριξη. Δεξιά : 6 ημέρες μετά την επαναληπτική επέμβαση

Αποτυχημένη ρινοπλαστική συνήθως σημαίνει κακό αποτέλεσμα στην εμφάνιση και ταυτόχρονα στην λειτουργία της μύτης.

Επίσης, σαφώς πρέπει να τονιστεί ότι εάν μετά από επέμβαση ρινοπλαστικής η αναπνευστική λειτουργία δεν είναι φυσιολογική, η επανεπέμβαση θεωρείται επιβεβλημένη και το αρχικό χειρουργείο ιδιαίτερα αποτυχημένο.

Διόρθωση αποτυχημένης ρινοπλαστκής VS Αρχική ρινοπλαστική

Είναι γεγονός πως η επανεπέμβαση σε μία αποτυχημένη ρινοπλαστική είναι πιο δύσκολο να γίνει από μία αρχική ρινοπλαστική.

Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσο πιο εύκολο είναι να φτιάξεις κάτι από την αρχή και πόσο δυσκολότερο είναι να συναρμολογήσεις κάτι που έχει υποστεί μεγάλη φθορά με αποτέλεσμα να χαλάσει.

Ρινοπλαστική 👃🏻: Revision Rhinoplasty| Διορθωτική Επανεπέμβαση μετά από κακή επέμβαση στο παρελθόν

Η επανεπέμβαση, γνωστή και ως revision- επαναληπτική ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που πρέπει να διενεργείται από εξειδικευμένους στη ρινοπλαστική έμπειρους πλαστικούς ιατρούς -ωρλ.

Αποτυχημένη Ρινοπλαστική: Diamond Επανορθωτική Ρινοπλαστική με Υπερήχους με το Χειρουργικό Σύστημα Piezo

Η ρινοπλαστική επαναληπτική επέμβαση με υπερήχους, με τη χρήση του νέου υπερσύγχρονου συστήματος υπερήχων Piezo, το οποίο έφερε στην Ελλάδα ο Δρ. Μοιρέας εγγυάται το τέλειο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

apotyxhmeni rinoplastiki kai diorthosi me epanepemvasi

Aποτυχημένη ρινοπλαστική και διόρθωση με επαναληπτικό χειρουργείο. Φωτογραφία 6 ημέρες μετά την επέμβαση

Ιδίως σε επανεπεμβάσεις στις οποίες υπήρχε ιδιαίτερα βαρύ ιστορικό και η απόφαση για επανάληψη ρινοπλαστικής πολύ δύσκολη, τα πράγματα πλέον είναι πολύ καλύτερα διότι:

 • Η νέα τεχνική ρινοπλαστική με υπερήχους δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά και να αποφεύγει τις οστεοτομίες, δηλαδή τα σπασίματα των οστών.
 • Μπορούμε να χειριστούμε τα «στραβά» κολλημένα οστά με απόλυτη ακρίβεια.
 • Μπορούμε να διαμορφώσουμε εύκολα ακόμη και «κινητά» οστά.
 • Μπορούμε να επέμβουμε και σε περιπτώσεις που υπάρχει πολύ πρόσφατο κτύπημα και μεγάλη παραμόρφωση λόγω πολλών και ασύμμετρων καταγμάτων.
 • Η τεχνική είναι πολύ πιο ασφαλής, προσφέρει πιο προβλέψιμα αποτελέσματα, απαλλάσσει σε σημαντικό βαθμό από μετεγχειρητικές ανεπιθύμητες επιπτώσεις όπως πρήξιμο και μώλωπες και επιταχύνει την ανάρρωση.

Συχνές ερωτήσεις για τη ρινοπλαστική επανεπέμβαση

Ο Δρ. Μοιρέας απαντά στα συχνότερα ερωτήματα για τη revision ρινοπλαστική:

Πονάει η επανεπέμβαση αποτυχημένης ρινοπλαστικής;

Όχι. Ο πόνος μετά την ρινοπλαστική είναι ένας μύθος.

Όπως ακριβώς και στην πρώτη ρινοπλαστική όταν εφαρμόζεται η σωστή χειρουργική τεχνική κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος.

Το ίδιο ισχύει και για την αφαίρεση του πωματισμού που είναι εντελώς ανώδυνη.

Μετά από πόσο καιρό μπορώ να προχωρήσω σε διόρθωση της αποτυχημένης ρινοπλαστικής μου;

Περίπου μετά από 9 μήνες, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης από την αποτυχημένη ρινοπλαστική επέμβαση

Πόσο καιρό διαρκεί το πρήξιμο στο πρόσωπο;

Εάν η παρέμβαση είναι ιδιαίτερα μικρή μπορεί να μην υπάρξει σχεδόν καθόλου οίδημα.

Εάν χρειαστεί να γίνει μεγαλύτερη διόρθωση τότε ισχύει ό,τι και στην αρχική επέμβαση. Δηλαδή το οίδημα και τυχόν εκχυμώσεις περιορίζονται πλέον μόνο στην περιοχή της μύτης, είναι πολύ μικρής έκτασης. Σε διάστημα περίπου 2 εβδομάδων θα έχουν υποχωρήσει σχεδόν εντελώς.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι αντιληπτό το αισθητικό αποτέλεσμα ;

Εαν η παρέμβαση είναι μικρή – πχ μια μικρή ατέλεια στον ύβο (καμπούρα) – τότε το αποτέλεσμα είναι άμεσα αντιληπτό (στην αφαίρεση του νάρθηκα) σχεδόν στο σύνολό του.

Εάν γίνει μεγαλύτερη διόρθωση τότε ισχύει ό,τι και στις αρχικές επεμβάσεις δηλαδή:

✔️Με την αφαίρεση του νάρθηκα (δηλαδή σε 6 ημέρες) γίνεται άμεσα αντιληπτή η διαφορά στο σχήμα της μύτης.

✔️Για 1 περίπου ακόμη εβδομάδα ακολουθεί με γοργό ρυθμό η ελάττωση του οιδήματος και φθάνουμε περίπου στο 80% του αποτελέσματος.

✔️Σε 3 περίπου μήνες έχουμε σχεδόν το σύνολο του αποτελέσματος.

✔️Μετά την πάροδο 1ος έτους η μύτη πλέον είναι ισχυρή, ανθεκτική και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι αντιληπτό το λειτουργικό αποτέλεσμα ;

Ο ασθενής θα μπορεί να αναπνεύσει κανονικά την επόμενη κιόλας ημέρα, μετά την ανώδυνη αφαίρεση του πωματισμού. Το αποτέλεσμα στη λειτουργία της μύτης είναι μόνιμο.

Πότε γίνεται η έξοδος από την κλινική ;

Την ίδια μέρα το βράδυ ή την επόμενη ημέρα το πρωί.

Χρειάζεται παρακολούθηση από τον χειρουργό μετά την επανεπέμβαση;

Ο Δρ. Μοιρέας στο τέλος της επέμβασης θα σας τοποθετήσει ένα μικρό πλαστικό ναρθηκάκι στην ράχη της μύτης σας το οποίο θα το αφαιρέσει 4-6 ημέρες μετά την επέμβαση.
 
✔️Η αφαίρεση αυτή είναι εντελώς ανώδυνη και διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα.
 
✔️Επίσης, δεν τοποθετεί καθόλου εσωτερικό πωματισμό στην μύτη,οπότε δεν θα υποβληθείτε και στην διαδικασία αφαίρεσής του.
 

 

Μπορώ να διορθώσω το αποτέλεσμα στη μύτη μου χωρίς νυστέρι;

Οι περισσότεροι ασθενείς που καταφεύγουν σε εμάς εξομολογούνται πως ο φόβος της κλασσικής χειρουγικής μεθόδου ρινοπλαστικής. Ο φόβος της νάρκωσης και η λανθασμένη αντίληψη που κυριαρχεί πως η ρινοπλαστική πονάει τους οδήγησε στην αναζήτηση μεθόδων που συνήθως υπόσχονται τέλεια αποτελέσματα χωρίς νυστέρι, με τη χρήση ενέσιμων υλικών. Μεθόδων που όπως λένε δεν πονάνε και δεν ταλαιπωρούν τους ασθενείς.

Ολα αυτά όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος είναι απλές υποσχέσεις. Οι ρινοπλαστικές αυτές επί το πλείστον αποτυγχάνουν. Οι ασθενείς επανέρχονται στην αναζήτηση εξειδικευμένων γιατρών, οι οποίοι προχωρούν σε διόρθωση της αποτυχημένης ρινοπλαστικής τους με την κλασσική χειρουργική μέθοδο ρινοπλαστικής επανεπέμβασης, ή αλλιώς revision ρινοπλαστικής.

Αποτυχημένη ρινοπλαστική : Λάθη προηγούμενων επεμβάσεων & πώς θα τα διορθώσουμε

Οι γενικοί στόχοι της ρινοπλαστικής επανεπέμβασης είναι ίδιοι με αυτούς της αρχικής επέμβασης, αλλά πολλές φορές υπάρχουν περιορισμοί λόγω μεγάλης επιβάρυνσης από το πρώτο χειρουργείο.

“ Η πρώτη ρινοπλαστική είχε οστά να εξέχουν… καρουμπαλάκια…”

👃🏻 Rhinoplasty: Testimonial: "My decision for a 2nd Nose Job with Dr.Mireas this time" Case WR-01373

Η Ηρώ μιλάει για την εμπειρία της μετά την επανορθωτική ρινοπλαστική της. Έχει προηγηθεί προ 2ετίας αποτυχημένη επέμβαση αλλαχού. Βρισκόμαστε μόλις 6 μέρες μετά την επανορθωτική επέμβαση η οποία έγινε από τον Δρ.Μοιρέα με το πλέον εξελιγμένο σύστημα υπερήχων για ρινοπλαστική Diamond Piezo.

Συγκεντρώσαμε κάποια από τα λάθη που μπορεί να έγιναν στις προηγούμενες αποτυχημένες ρινοπλαστικές επεμβάσεις και σας παραθέτουμε τον τρόπο με τον οποίο θα διορθωθούν -πάντοτε με τη βοήθεια Έμπειρου Εξειδικευμένου Πλαστικού χειρουργού -ωρλ :

 • Κατά το πρώτο χειρουργείο μπορεί να έχει αφαιρεθεί μικρότερο τμήμα χόνδρου ή οστού. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως προχωρούμε στην συμπληρωματική αφαίρεση.
 • Το μόσχευμα μπορεί να έχει μετακινήθεί σε λάθος θέση. Η επανατοποθέτηση του ή η τοποθέτηση νέου στην σωστή θέση μπορεί να λύσει το πρόβλημα.
 • Μπορεί να έχει αφαιρεθεί μεγαλύτερο τμήμα οστού ή χόνδρου από αυτό που θα έπρεπε.

Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η μετακίνηση των τμημάτων που έχουν μείνει σε νέα θέση, με καθήλωση και υποστήριξη για κάλυψη του ελλείματος ή η χρήση μοσχευμάτων για τον ίδιο λόγο.

 •  Σχετικά με τα μοσχεύματα που χρησιμοποιούμε γενικά στις ρινοπλαστικές, να αναφέρουμε ότι συνήθως προτιμούμε να τα παίρνουμε από την περιοχή του διαφράγματος, εάν αυτό είναι δυνατό.

Δυστυχώς στις επανεπεμβάσεις πολλές φορές είναι επιβεβλημένο να λάβουμε τα μοσχεύματα από τον χόνδρο του αυτιού ή από τον χόνδρο των πλευρών, λόγω του ότι το διάφραγμα έχει αλλοιωθεί, παραμορφωθεί ή αφαιρεθεί από το πρώτο χειρουργείο.

 
 

Η μοναδικότητα του Exelixis Medical Institute

Οι ασθενείς ερχόμενοι σε εμάς συνειδητοποιούν με ακρίβεια το τι μπορούν να περιμένουν από τη δική τους ρινοπλαστική επέμβαση.

 • Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας,MD-PhD Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική & Πλαστική Χειρουργική προσώπου, αναγνωρισμένος από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις επεμβάσεις ρινοπλαστικής.
dr mireas rhinoplasty specialist

Φωτογραφία : Άγγελος Τζωρτζίνης

Πριν το χειρουργείο ρινοπλαστικής

 • Πραγματοποιείται σωστή και πλήρης εξέταση για το απαιτητικό χειρουργείο της πλαστικής στη μύτη σας.
 • Μόνο στο Exelixis MI μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σας σε 3d απεικόνιση με το ειδικό σύστημα τρισδιάστατης προσομοίωσης πλαστικής στη μύτη.
 • Στο Exelixis MI με την On-line προετοιμασία χειρουργείου και τον σχεδιασμό Medical tourism εξυπηρετούμε ασθενείς όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και από χώρες του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

 • Η νέα τεχνική ρινοπλαστικής με υπερήχους Diamond Rhinoplasty, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Εξειδικευμένο Ωρλ. Ρινοπλαστικό  Δρ. Μοιρέα και δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά αποφεύγοντας τις οστεοτομίες, δηλαδή το σπάσιμο των οστών.
 
 

Μετά το χειρουργείο

 • Μετά από το χειρουργείο ρινοπλαστικής δεν υπάρχει καθόλου πόνος.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ερωτήματα που γίνονται συνήθως από τους ασθενείς μας συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε απλές μετεγχειρητικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση.

Ρινοπλαστική Κόστος & Τελική τιμή ρινοπλαστικής επανεπέμβασης

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις τιμές ρινοπλαστικής ; Ποιο είναι το τελικό κόστος επαναληπτικής ρινοπλαστικής επέμβασης; Με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η πληρωμή στο κέντρο μας;

Η τιμή revision ρινοπλαστικής επέμβασης εξαρτάται από τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση. Διαβάστε αναλυτικά σχετικά με τις τιμές επανορθωτικής ρινοπλαστικής.

Διαβάστε επίσης
 

Βαθμολογήστε την σελίδα

Click to rate this post!
[Total: 55 Average: 4.5]

Μοιραστείτε την σελίδα με φίλους σας