Ρινοπλαστική με υπερήχους :Diamond Rhinoplasty with Piezo

Η νέα τεχνική ρινοπλαστική με υπερήχους δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά και να αποφεύγει τις οστεοτομίες.

Τι είναι το Piezo;

Το Piezo είναι ένα σύστημα το οποίο μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε υπερήχους δίνει την δυνατότητα στον χειρουργό να κάνει πραγματική «γλυπτική» στα ρινικά οστά.  Να αλλάξει όσο χρειάζεται το σχήμα και το πάχος τους, ακόμα και να τα κόψει εάν αυτό απαιτηθεί χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους υπόλοιπους ευαίσθητους ιστούς της μύτης. 

Το Piezo χρησιμοποιεί υπερήχους με συχνότητα 25-29 kHz για να αλλάξει το σχήμα των οστών, ενώ αφήνει εντελώς ανέπαφους όλους τους μαλακούς ιστούς οι οποίοι επηρρεάζονται σε συχνότητες άνω των 50kHz όπως δέρμα, βλεννογόνοι, αγγεία και νεύρα.

 

Ρινοπλαστική με υπερήχους. Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι. Το σύστημα Piezo για ρινοπλαστική. Ρινοπλαστική με υπερήχους. Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι. Το σύστημα Piezo βοηθά το χειρουργό.
Piezotome Mono Piezotome Dual+

Σύγχρονη τεχνολογία στη ρινοπλαστική

Η τεχνολογία του Piezo είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια και χρησιμοποιείται ιδίως στην οδοντιατρική με εξαιρετικά αποτελέσματα στον χειρισμό της οστών άνω και κάτω γνάθου.

Λόγω του γεγονότος ότι στην περιοχή της μύτης υπάρχει πολύ μεγάλη στενότητα χώρου και τα κλασσικά ακροφύσια (microtips) δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή στην ρινοπλαστική. 

Το 2013 με την δημιουργία μιας σειράς ειδικών microtips προσαρμοσμένων ακριβώς για τις ανάγκες μιας ρινοπλαστικής επέμβασης ξεκίνησε πολύ δυναμικά η εφαρμογή και εξέλιξη του συστήματος από παγκοσμίως αναγνωρισμένους ρινοπλαστικούς όπως ο Olivier Gerbault (France) και ο Milos Kovacevic (Germany).

Σήμερα πλέον θεωρείται ότι είναι το πλέον εξελιγμένο σύστημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χειρουργεία ρινοπλαστικής. 

Παρέχει δυνατότητες στον χειρουργό να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και απόλυτο έλεγχο της χειρουργούμενης περιοχής.

 

Ρινοπλαστική με υπερήχους : Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι

Ρινοπλαστική με υπερήχους. Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι. Το σύστημα Piezo.
Σετ rhinoplasty microtips – standard Σετ rhinoplasty microtips – Full

 

Γιατί η Ρινοπλαστική με το Piezo είναι τόσο επαναστατική για τους ασθενείς ;

Το παρελθόν

Ανέκαθεν οι ασθενείς που ενδιαφερόντουσαν να υποβληθούν σε μια ρινοπλαστική είχαν τον φόβο ότι θα πρέπει να «σπάσουν τα οστά της μύτης» κατά την διάρκεια της επέμβασης. 

Βασική επιθυμία των ασθενών ήταν και παραμένει μια ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι.

Τα κλασσικά χειρουργικά σετ τα οποία χρησιμοποιούνται για περισσότερο από έναν αιώνα περιλαμβάνουν ουσιαστικά τα ίδια χειρουργικά εργαλεία με μικρές παραλλαγές και βελτιώσεις.

Στον οστέινο σκελετό της μύτης τα βασικά εργαλεία του χειρουργού είναι οι οστεοτόμοι και οι «ράσπες».

Οι στόχοι του πλαστικού χειρουργού κατά τη διάρκεια μιας ρινοπλαστικής ήταν οι ακόλουθοι:

 • Nα χαμηλώσει ο ύβος (καμπούρα).
 • Να σπάσουν τα οστά και να μετακινηθούν προκειμένου να λεπτύνει η μύτη ή να έρθει σε πιό ευθεία θέση.
 • Πολλές φορές βέβαια μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα με την χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων ήταν ικανοποιητικά αλλά σε ένα σημαντικό ποσοστό των χειρουργείων τα οστά δεν σπάνε ακριβώς στο σημείο ή στην ευθεία που θέλει ο χειρουργός, δημιουργώντας μικρές ή μεγάλες δυσμορφίες, ακόμη και προβλήματα στην αναπνοή.
 • Επίσης, δεν υπήρχε δυνατότητα μείωσης του πάχους του ίδιου του οστού αλλά μόνο μετακίνησής του συνολικά για να λεπτυνθεί η μύτη, ενώ πάντα υπήρχε ένα «μυστήριο» όσον αφορά τον οστέινο σκελετό διότι ο χειρουργός δεν είχε άμεση όραση ιδίως στα πλάγια των ρινικών ακόμη και όταν το χειρουργείο γινόταν με ανοικτή προσπέλαση.

Η ρινοπλαστική του μέλλοντος

Με το Piezo δουλεύουμε εντελώς διαφορετικά και ο ασθενής ξέρει πλέον με ασφάλεια ότι στη ρινοπλαστική με υπερήχους:

 • Κάνουμε “γλυπτική” στα οστά.
 • “Κατεβάζουμε” τον ύβο (καμπούρα).
 • Διαμορφώνουμε τα οστά όπως ακριβώς θέλουμε ακόμα και σε πολύ έντονες ασυμμετρίες.
 • Λεπταίνουμε τα οστά στα πλάγια.
 • Έτσι λεπταίνουμε την μύτη χωρίς τελικά να χρειαστούν σε πολλές περιπτώσεις καθόλου οστεοτομίες.
 • Εάν θέλουμε ακόμη μεγαλύτερη λέπτυνση, τότε με το Piezo κόβουμε τα οστά προκειμένου να τα μετακινήσουμε ολόκληρα προς την μέση γραμμή.
 • Όλα γίνονται με άμεση όραση και πλήρη έλεγχο.
 • Όλα γίνονται χωρίς να κάνουμε καμία βλάβη στο δέρμα, τους βλεννογόνους και τους υπόλοιπους μαλακούς ιστούς της μύτης.
 • Οι εκχυμώσεις και τα οιδήματα είναι λιγότερα.
 • Η μετεγχειρητική πορεία της ρινοπλαστικής με υπερήχους είναι ελαφρύτερη και ασφαλώς ανώδυνη.

Επανεπεμβάσεις ρινοπλαστικής σήμερα

Ιδίως σε επανεπεμβάσεις στις οποίες υπήρχε ιδιαίτερα βαρύ ιστορικό και η απόφαση για επανάληψη ρινοπλαστικής πολύ δύσκολη, τα πράγματα πλέον είναι πολύ καλύτερα διότι:

 

 • Μπορούμε να χειριστούμε τα «στραβά» κολλημένα οστά με απόλυτη ακρίβεια.
 • Μπορούμε να διαμορφώσουμε εύκολα ακόμη και «κινητά» οστά.
 • Μπορούμε να επέμβουμε και σε περιπτώσεις που υπάρχει πολύ πρόσφατο κτύπημα και μεγάλη παραμόρφωση λόγω πολλών και ασύμμετρων καταγμάτων.

Γιατί η Ρινοπλαστική μe υπερήχους και το Piezo είναι τόσο επαναστατική για τους Χειρουργούς ;

Το Piezo δίνει εξαιρετικές λύσεις σε σημαντικά προβλήματα τα οποία είχε να αντιμετωπίσει ο χειρουργός της μύτης :

 • Ο χειρουργός έχει δυνατότητα πλέον να βλέπει άμεσα το οστό το οποίο θέλει να διαμορφώσει.
 • Ελέγχει απόλυτα το πόσο ύβο (καμπούρα) θα αφαιρέσει.
 • Ελέγχει απόλυτα την οστική προσεκβολή την οποία θέλει να ομαλοποιήσει.
 • Μπορεί πλέον να λεπτύνει τα ρινικά οστά άμεσα, ιδίως στους ασθενείς που έχουν πολύ «βαρύ και χοντρό» ρινικό σκελετό.
 • Μπορεί να χειριστεί εύκολα ακόμη και τα κινητά οστά μετά από πρόσφατη κάκωση ή μετά από κάποια «οστεοτομία» η οποία δεν έγινε ακριβώς εκεί που έπρεπε.
 • Μπορεί να νιώθει άνετα ότι δεν θα τραυματίσει τα μαλακά μόρια της περιοχής όπως δέρμα, βλεννογόνους κλπ διότι το piezo δεν επιδρά παρά μόνο στα οστά.
 • Μπορεί να κάνει πλέον εφόσον επιθυμεί και τις πλάγιες οστεοτομίες ακριβώς στο σημείο που θέλει διότι γίνονται υπό άμεση όραση και όχι «τυφλά».
 • Μπορεί να κάνει «γλυπτική» πλέον ακόμη και σε κινητά οστά, εξαλείφοντας ασυμμετρίες και ανωμαλίες που παλαιότερα θα ήταν αδύνατον.
 • Ιδίως στην επαναληπτική ρινοπλαστική ο χειρουργός μπορεί να επέμβει με ασφάλεια και ακρίβεια χωρίς τον κίνδυνο η οστεοτομία που θα κάνει να ακολουθήσει λάθος πορεία όπως παλαιότερα.

 

 


Βαθμολογήστε την σελίδα

[Total: 2    Average: 5/5]

 

Μοιραστείτε την σελίδα με φίλους σας