Ρινοπλαστική με υπερήχους :Diamond Rhinoplasty with Piezo

Η νέα τεχνική ρινοπλαστική με υπερήχους δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά και να αποφεύγει τις οστεοτομίες.

Τι είναι η Ρινοπλαστική Piezo;

Το Piezo είναι ένα σύστημα το οποίο μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε υπερήχους δίνει την δυνατότητα στον χειρουργό να κάνει πραγματική «γλυπτική» στα ρινικά οστά.  Να αλλάξει όσο χρειάζεται το σχήμα και το πάχος τους, ακόμα και να τα κόψει εάν αυτό απαιτηθεί χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους υπόλοιπους ευαίσθητους ιστούς της μύτης.

Το Piezo χρησιμοποιεί υπερήχους με συχνότητα 25-29 kHz για να αλλάξει το σχήμα των οστών, ενώ αφήνει εντελώς ανέπαφους όλους τους μαλακούς ιστούς οι οποίοι επηρρεάζονται σε συχνότητες άνω των 50kHz όπως δέρμα, βλεννογόνοι, αγγεία και νεύρα.

Η τεχνολογία του Piezo είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια και χρησιμοποιείται ιδίως στην οδοντιατρική με εξαιρετικά αποτελέσματα στον χειρισμό της οστών άνω και κάτω γνάθου.

Λόγω του γεγονότος ότι στην περιοχή της μύτης υπάρχει πολύ μεγάλη στενότητα χώρου και τα κλασσικά ακροφύσια (microtips) δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή στην ρινοπλαστική.

Ρινοπλαστική με υπερήχους. Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι. Το σύστημα Piezo βοηθά το χειρουργό.Ρινοπλαστική με υπερήχους : Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι
Piezotome Dual+ Piezo rhinoplasty microtips

Η επαναστατική τεχνική, η Εξειδίκευση του Δρ. Μοιρέα και η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό

Το 2013 με την δημιουργία μιας σειράς ειδικών microtips προσαρμοσμένων ακριβώς για τις ανάγκες μιας ρινοπλαστικής επέμβασης ξεκίνησε πολύ δυναμικά η εφαρμογή και εξέλιξη του συστήματος από παγκοσμίως αναγνωρισμένους ρινοπλαστικούς όπως ο Olivier Gerbault (France) και ο Milos Kovacevic (Germany).

Σε αυτούς ακριβώς τους πρωτοπόρους του Ultrasonic Piezo ο Δρ. Μοιρέας έμαθε τα μυστικά του συστήματος πηγαίνοντας στο Παρίσι και το Αμβούργο και καθιερώθηκε ως ο Έλληνας Expert της τεχνικής των υπερήχων από το 2017

rinoplastiki-mireas-gerbault-piezo-diamond-ultrasonicrinoplastiki-mireas-kovacevic-piezo-diamond-ultrasonic

Dr. Olivier Gerbault & Dr. Mireas

Surgery room. Paris 2018

Dr. Milos Kovacevic & Dr. Mireas

Surgery room. Hamburg 2017

Σήμερα πλέον θεωρείται ότι είναι το πλέον εξελιγμένο σύστημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χειρουργεία ρινοπλαστικής. 

Παρέχει δυνατότητες στον χειρουργό να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και απόλυτο έλεγχο της χειρουργούμενης περιοχής.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Δρ. Μοιρέας χρησιμοποιεί αποκλειστικά το Piezo σε όλα τα χειρουργεία ρινοπλαστικής τα οποία εκτελεί από το 2017.

Αναγνωρισμένος ως Εxpert στην ρινοπλαστική με υπερήχους ο Δρ. Μοιρέας συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια του εξωτερικού εκπροσωπώντας την ελληνική ρινοπλαστική χειρουργική κοινότητα.

rhinoplastiki-piezo-mireas-international-meeting-american-academy-of-facial-plastic-surgery-2019.3rinoplastiki-piezo-mireas-international-meeting-american-academy-of-facial-plastic-surgery-2019.1rhinoplastiki-piezo-mireas-international-meeting-american-academy-of-facial-plastic-surgery-2019.2

Advances in Rhinoplasty

Orlando 2019

American Academy of Facial Plastic Surgery

Advances in Rhinoplasty

Orlando 2019

Μαζί με O. Gerbault

Advances in Rhinoplasty

Orlando 2019

Μαζί με O. Gerbault, A. Goksel, E. Pribitkin, J-R Jones, E. Ilhan

rhinoplastiki-piezo-mireas-regensburg-annual-congress-european-academy-of-facial-plastic-surgery-2018.3rhinoplastiki-piezo-mireas-regensburg-annual-congress-european-academy-of-facial-plastic-surgery-2018.2rhinoplastiki-piezo-mireas-regensburg-annual-congress-european-academy-of-facial-plastic-surgery-2018.1

Annual Congress of  EAFPS

Regensburg 2018

European Academy of Facial Plastic Surgery

Annual Congress of  EAFPS

Regensburg 2018

” Piezo vs Standard Techniques”

Annual Congress of  EAFPS

Regensburg 2018

Μαζί με D.Toriumi, D. Becker, H.Gassner, S.Pearlman

Οι παλαιές τεχνικές και τα μειονεκτήματά τους

Το παρελθόν

Ανέκαθεν οι ασθενείς που ενδιαφερόντουσαν να υποβληθούν σε μια ρινοπλαστική είχαν τον φόβο ότι θα πρέπει να «σπάσουν τα οστά της μύτης» κατά την διάρκεια της επέμβασης. 

Βασική επιθυμία των ασθενών ήταν και παραμένει μια ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι.

Τα κλασσικά χειρουργικά σετ τα οποία χρησιμοποιούνται για περισσότερο από έναν αιώνα περιλαμβάνουν ουσιαστικά τα ίδια χειρουργικά εργαλεία με μικρές παραλλαγές και βελτιώσεις.

Στον οστέινο σκελετό της μύτης τα βασικά εργαλεία του χειρουργού είναι οι οστεοτόμοι και οι «ράσπες».

Οι στόχοι του πλαστικού χειρουργού κατά τη διάρκεια μιας ρινοπλαστικής ήταν οι ακόλουθοι:

 • Nα χαμηλώσει ο ύβος (καμπούρα).
 • Να σπάσουν τα οστά και να μετακινηθούν προκειμένου να λεπτύνει η μύτη ή να έρθει σε πιό ευθεία θέση.
 • Πολλές φορές βέβαια μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα με την χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων ήταν ικανοποιητικά αλλά σε ένα σημαντικό ποσοστό των χειρουργείων τα οστά δεν σπάνε ακριβώς στο σημείο ή στην ευθεία που θέλει ο χειρουργός, δημιουργώντας μικρές ή μεγάλες δυσμορφίες, ακόμη και προβλήματα στην αναπνοή.
 • Επίσης, δεν υπήρχε δυνατότητα μείωσης του πάχους του ίδιου του οστού αλλά μόνο μετακίνησής του συνολικά για να λεπτυνθεί η μύτη, ενώ πάντα υπήρχε ένα «μυστήριο» όσον αφορά τον οστέινο σκελετό διότι ο χειρουργός δεν είχε άμεση όραση ιδίως στα πλάγια των ρινικών ακόμη και όταν το χειρουργείο γινόταν με ανοικτή προσπέλαση.

Τα πλεονεκτήματα του  Piezo και γιατί θεωρείται η ρινοπλαστική του μέλλοντος

Rinoplastiki-kostos-timh.3
Φυσικό Αποτέλεσμα

Με το Piezo δουλεύουμε εντελώς διαφορετικά και ο ασθενής ξέρει πλέον με ασφάλεια ότι στη ρινοπλαστική με υπερήχους:

 • Κάνουμε “γλυπτική” στα οστά.
 • “Κατεβάζουμε” τον ύβο (καμπούρα).
 • Διαμορφώνουμε τα οστά όπως ακριβώς θέλουμε ακόμα και σε πολύ έντονες ασυμμετρίες.
 • Λεπταίνουμε τα οστά στα πλάγια.
 • Έτσι λεπταίνουμε την μύτη χωρίς τελικά να χρειαστούν σε πολλές περιπτώσεις καθόλου οστεοτομίες.
 • Εάν θέλουμε ακόμη μεγαλύτερη λέπτυνση, τότε με το Piezo κόβουμε τα οστά προκειμένου να τα μετακινήσουμε ολόκληρα προς την μέση γραμμή.
 • Όλα γίνονται με άμεση όραση και πλήρη έλεγχο.
 • Όλα γίνονται χωρίς να κάνουμε καμία βλάβη στο δέρμα, τους βλεννογόνους και τους υπόλοιπους μαλακούς ιστούς της μύτης.
 • Οι εκχυμώσεις και τα οιδήματα είναι λιγότερα.
 • Η μετεγχειρητική πορεία της ρινοπλαστικής με υπερήχους είναι ελαφρύτερη και ασφαλώς ανώδυνη.

Επανεπεμβάσεις ρινοπλαστικής σήμερα

Ιδίως σε επανεπεμβάσεις στις οποίες υπήρχε ιδιαίτερα βαρύ ιστορικό και η απόφαση για επανάληψη ρινοπλαστικής πολύ δύσκολη, τα πράγματα πλέον είναι πολύ καλύτερα διότι:

 • Μπορούμε να χειριστούμε τα «στραβά» κολλημένα οστά με απόλυτη ακρίβεια.
 • Μπορούμε να διαμορφώσουμε εύκολα ακόμη και «κινητά» οστά.
 • Μπορούμε να επέμβουμε και σε περιπτώσεις που υπάρχει πολύ πρόσφατο κτύπημα και μεγάλη παραμόρφωση λόγω πολλών και ασύμμετρων καταγμάτων.

Γιατί η Ρινοπλαστική μe υπερήχους και το Piezo είναι τόσο επαναστατική για τους Χειρουργούς ;

Το Piezo δίνει εξαιρετικές λύσεις σε σημαντικά προβλήματα τα οποία είχε να αντιμετωπίσει ο χειρουργός της μύτης :

 • Ο χειρουργός έχει δυνατότητα πλέον να βλέπει άμεσα το οστό το οποίο θέλει να διαμορφώσει.
 • Ελέγχει απόλυτα το πόσο ύβο (καμπούρα) θα αφαιρέσει.
 • Ελέγχει απόλυτα την οστική προσεκβολή την οποία θέλει να ομαλοποιήσει.
 • Μπορεί πλέον να λεπτύνει τα ρινικά οστά άμεσα, ιδίως στους ασθενείς που έχουν πολύ «βαρύ και χοντρό» ρινικό σκελετό.
 • Μπορεί να χειριστεί εύκολα ακόμη και τα κινητά οστά μετά από πρόσφατη κάκωση ή μετά από κάποια «οστεοτομία» η οποία δεν έγινε ακριβώς εκεί που έπρεπε.
 • Μπορεί να νιώθει άνετα ότι δεν θα τραυματίσει τα μαλακά μόρια της περιοχής όπως δέρμα, βλεννογόνους κλπ διότι το piezo δεν επιδρά παρά μόνο στα οστά.
 • Μπορεί να κάνει πλέον εφόσον επιθυμεί και τις πλάγιες οστεοτομίες ακριβώς στο σημείο που θέλει διότι γίνονται υπό άμεση όραση και όχι «τυφλά».
 • Μπορεί να κάνει «γλυπτική» πλέον ακόμη και σε κινητά οστά, εξαλείφοντας ασυμμετρίες και ανωμαλίες που παλαιότερα θα ήταν αδύνατον.
 • Ιδίως στην επαναληπτική ρινοπλαστική ο χειρουργός μπορεί να επέμβει με ασφάλεια και ακρίβεια χωρίς τον κίνδυνο η οστεοτομία που θα κάνει να ακολουθήσει λάθος πορεία όπως παλαιότερα.

Η διαδικασία της Ρινοπλαστικής Piezo σε βήματα

Επίσκεψη στο ιατρείο και 3D προσομοίωση με το Vectra 3D Imaging System της Canfield Scientific, NJ – USA

Κατά την επίσκεψη σας στο ιατρείο γίνεται η ενδοσκόπηση του εσωτερικού της μύτης προκειμένου να αποσαφηνιστεί ακριβώς η αρχιτεκτονική του ρινικού σκελετού, ενώ το βίντεο καταγράφεται σε υπολογιστή και αναλύεται από τον Δρ. Μοιρέα προκειμένου να ενημερωθείτε και εσείς για θέματα που αφορούν το ρινικό σας διάφραγμα, τις ρινικές κόγχες καθώς και άλλες ανατομικές παραλλαγές ή κωλύματα στο εσωτερικό της ρινικής σας κοιλότητας.

Ακολουθεί η 3D προσομοίωση με το Vectra 3D Imaging System της Canfield Scientific, NJ – USA το οποίο είναι το πλέον προηγμένο σύστημα παγκοσμίως για την απεικόνιση της μύτης, την ανάλυσή της και την προσομοίωση του αποτελέσματος της χειρουργικής επέμβασης. Ο Δρ. Μοιρέας συζητώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, θα σας δείξει σε 3 διαστάσεις την μύτη που θα αποκτήσετε μετά την Diamond ρινοπλαστική σας

Το χειρουργείο της Diamond Piezo Ρινοπλαστικής

Την ημέρα του χειρουργείου φθάνετε στην κλινική μόλις δύο ώρες πριν την επέμβαση. Το χρονικό διάστημα αυτό φτάνει για να γίνει ένας πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος που περιλαμβάνει καρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακος, αιματολογικές εξετάσεις και εκτίμηση από τον εξειδικευμένο αναισθησιολόγο μας

Το χειρουργείο διαρκεί κατά περίπτωση από 1.5 έως 3 ώρες και στο τέλος της επέμβασης τοποθετούμε ένα μικρό πλαστικό ναρθηκάκι στην ράχη της μύτης το οποίο το αφαιρούμε σε 6-7 ημέρες

Στο εσωτερικό της μύτης συνηθέστατα τοποθετούμε μόνο μικρή ποσότητα ρινικής αλοιφής χωρίς να κλείνουμε την μύτη με γάζες αποφεύγοντας την ταλαιπωρία του ασθενούς κατά την αφαίρεσή τους

Μόλις 6 ώρες μετά το τέλος του χειρουργείου ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο. Οι άμεσες οδηγίες είναι λήψη προληπτικής αντιβιοτικής αγωγής για 3 ημέρες και ενδορρινικές πλύσεις ακολουθούμενες από τοποθέτηση ρινικής αλοιφής για έναν μήνα. Αναλγητικά δεν δίδονται διότι η μετεγχειρητική περίοδος μετά την Diamond Rhinoplasty είναι εντελώς ανώδυνη.

Αφαίρεση του μικρού νάρθηκα 6 ημέρες μετά

Μόλις την 6η ημέρα μετά την επέμβαση αφαιρείται ο μικρός θερμοπλαστικός νάρθηκας ο οποίος τοποθετήθηκε στο χειρουργείο. Η διαδικασία αυτή είναι εντελώς ανώδυνη και κρατάει λιγότερο από ένα λεπτό. Γίνεται ήπιος καθαρισμός της περιοχής και αφαιρούνται τρία πολύ μικρά ραμματάκια. Τίποτε από όλα αυτά δεν προκαλεί τον παραμικρό πόνο και η συνολική διάρκεια είναι μικρότερη των πέντε λεπτών

Μετεγχειρητική φροντίδα και παρακολούθηση

Ο ασθενής μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στον τόπο διαμονής του αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα. Για τους διαμένοντες εκτός Αθηνών δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τον τρόπο επιστροφής στην πόλη τους εφόσον επιτρέπονται και μεγάλα υπερατλαντικά ταξίδια με αεροπλάνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Η μετεγχειρητική φροντίδα είναι πολύ απλή με καθαρισμούς στο εσωτερικό της μύτης για έναν μήνα και αποφυγή απευθείας κτυπημάτων στην περιοχή της μύτης για μερικούς μήνες. Για λεπτομερείς μετεγχειρητικές οδηγίες πατήστε εδώ

Ιατρικά μιλώντας δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιστρέψει ο χειρουργημένος ασθενής στο ιατρείο διότι το αποτέλεσμα της Diamond Rhinoplasty είναι ελεγχόμενο και ασφαλές. Παρόλα αυτά και στα πλαίσια της δυνατής σχέσης που αναπτύσσουμε με τους ασθενείς μας προτείνουμε μια επίσκεψη στο ιατρείο 1 έτος μετά την επέμβαση, καθώς επίσης και μια ακόμη στα 3 με 5 χρόνια μετά. Οι ασθενείς εκτός Αθηνών και ιδίως οι εκτός Ελλάδος μας τιμούν με την αποστολή φωτογραφιών τους από την περιοχή στην οποία διαμένουν


Βαθμολογήστε την σελίδα

[Total: 17    Average: 3.8/5]

Μοιραστείτε την σελίδα με φίλους σας