Ρινοπλαστική με υπερήχους :Diamond Rhinoplasty with Piezo

Η νέα τεχνική ρινοπλαστική με υπερήχους δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά και να αποφεύγει τις οστεοτομίες.

Diamond Rhinoplasty. Xωρίς οστεοτόμους Ρινοπλαστική με Piezo

Τι είναι η Ρινοπλαστική Piezo;

Το Piezo είναι ένα σύστημα το οποίο μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε υπερήχους & δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό :

 • Να κάνει γλυπτική στα οστά και να αποφεύγει τις οστεοτομίες, δηλαδή το σπάσιμο των οστών της μύτης.
 • Να αλλάξει όσο χρειάζεται το σχήμα και το πάχος τους, ακόμα και να τα κόψει -εάν αυτό απαιτηθεί- χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους υπόλοιπους ευαίσθητους ιστούς της μύτης.

Το Piezo χρησιμοποιεί υπερήχους με συχνότητα 25-29 kHz για να αλλάξει το σχήμα των οστών, ενώ αφήνει εντελώς ανέπαφους όλους τους μαλακούς ιστούς οι οποίοι επηρρεάζονται σε συχνότητες άνω των 50kHz όπως δέρμα, βλεννογόνοι, αγγεία και νεύρα.

Η τεχνολογία του Piezo είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια και χρησιμοποιείται ιδίως στην οδοντιατρική με εξαιρετικά αποτελέσματα στον χειρισμό της οστών άνω και κάτω γνάθου.

Λόγω του γεγονότος ότι στην περιοχή της μύτης υπάρχει πολύ μεγάλη στενότητα χώρου και τα κλασσικά ακροφύσια (microtips) δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή στην ρινοπλαστική.

Σήμερα πλέον θεωρείται ότι είναι το πλέον εξελιγμένο σύστημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χειρουργεία ρινοπλαστικής. 

 • Παρέχει δυνατότητες στον χειρουργό να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και απόλυτο έλεγχο της χειρουργούμενης περιοχής.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Δρ. Μοιρέας χρησιμοποιεί αποκλειστικά το Piezo σε όλα τα χειρουργεία ρινοπλαστικής τα οποία εκτελεί από το 2017.

Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας MD-PhD

 • ✔️Είναι Πλαστικός Χειρουργός Προσώπου – Στρατιωτικός Γιατρός με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική και βασική ειδικότητα την Χειρουργική Ωτορινολαρυγγολογία και Χειρουργική Κεφαλής – Τραχήλου.
 • ✔️ Είναι ο πρώτος που έφερε το εξειδικευμένο σύστημα υπερήχων για ρινοπλαστική Piezo στην Ελλάδα και το χρησιμοποιεί σε όλες τις επεμβάσεις του από το 2017.
 • 💎 Από τους πρωτοπόρους του Piezo διεθνώς έμαθε τα μυστικά του συστήματος στο Παρίσι και το Αμβούργο και καθιερώθηκε ως ο Έλληνας Expert της τεχνικής των υπερήχων.
Ρινοπλαστική με υπερήχους. Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι. Το σύστημα Piezo βοηθά το χειρουργό. Ρινοπλαστική με υπερήχους : Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι
Piezotome Dual+  Piezo rhinoplasty microtips

Η επαναστατική τεχνική, η Εξειδίκευση του Δρ. Μοιρέα & η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό

Το 2013 με την δημιουργία μιας σειράς ειδικών microtips προσαρμοσμένων ακριβώς για τις ανάγκες μιας ρινοπλαστικής επέμβασης ξεκίνησε πολύ δυναμικά η εφαρμογή και εξέλιξη του συστήματος από παγκοσμίως αναγνωρισμένους ρινοπλαστικούς όπως ο Olivier Gerbault (France) και ο Milos Kovacevic (Germany).

Σε αυτούς ακριβώς τους πρωτοπόρους του Ultrasonic Piezo ο Δρ. Μοιρέας έμαθε τα μυστικά του συστήματος πηγαίνοντας στο Παρίσι και το Αμβούργο και καθιερώθηκε ως ο Έλληνας Expert της τεχνικής των υπερήχων από το 2017.

 

rinoplastiki-mireas-gerbault-piezo-diamond-ultrasonic   rinoplastiki-mireas-kovacevic-piezo-diamond-ultrasonic

Dr. Olivier Gerbault & Dr. Mireas

Surgery room. Paris 2018

 

Dr. Milos Kovacevic & Dr. Mireas

Surgery room. Hamburg 2017

Αναγνωρισμένος ως Εxpert στην ρινοπλαστική με υπερήχους ο Δρ. Μοιρέας συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια του εξωτερικού, εκπροσωπώντας την ελληνική ρινοπλαστική χειρουργική κοινότητα.

rhinoplastiki-piezo-mireas-international-meeting-american-academy-of-facial-plastic-surgery-2019.3 rinoplastiki-piezo-mireas-international-meeting-american-academy-of-facial-plastic-surgery-2019.1 rhinoplastiki-piezo-mireas-international-meeting-american-academy-of-facial-plastic-surgery-2019.2

Advances in Rhinoplasty

Orlando 2019

American Academy of Facial Plastic Surgery

Advances in Rhinoplasty

Orlando 2019

Μαζί με O. Gerbault

Advances in Rhinoplasty

Orlando 2019

Μαζί με O. Gerbault, A. Goksel, E. Pribitkin, J-R Jones, E. Ilhan

rhinoplastiki-piezo-mireas-regensburg-annual-congress-european-academy-of-facial-plastic-surgery-2018.3 rhinoplastiki-piezo-mireas-regensburg-annual-congress-european-academy-of-facial-plastic-surgery-2018.2 rhinoplastiki-piezo-mireas-regensburg-annual-congress-european-academy-of-facial-plastic-surgery-2018.1

Annual Congress of  EAFPS

Regensburg 2018

European Academy of Facial Plastic Surgery

Annual Congress of  EAFPS

Regensburg 2018

” Piezo vs Standard Techniques”

Annual Congress of  EAFPS

Regensburg 2018

Μαζί με D.Toriumi, D. Becker, H.Gassner, S.Pearlman

Οι παλαιές τεχνικές & τα μειονεκτήματά τους

Το παρελθόν

Ανέκαθεν οι ασθενείς που ενδιαφερόντουσαν να υποβληθούν σε μια ρινοπλαστική είχαν τον φόβο ότι θα πρέπει να «σπάσουν τα οστά της μύτης» κατά την διάρκεια της επέμβασης. 

Βασική επιθυμία των ασθενών ήταν και παραμένει μια ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι.

Τα κλασσικά χειρουργικά σετ τα οποία χρησιμοποιούνται για περισσότερο από έναν αιώνα περιλαμβάνουν ουσιαστικά τα ίδια χειρουργικά εργαλεία με μικρές παραλλαγές και βελτιώσεις.

Στον οστέινο σκελετό της μύτης τα βασικά εργαλεία του χειρουργού είναι οι οστεοτόμοι και οι «ράσπες».

Οι στόχοι του πλαστικού χειρουργού κατά τη διάρκεια μιας ρινοπλαστικής ήταν οι ακόλουθοι:

 • Nα χαμηλώσει ο ύβος (καμπούρα).
 • Να σπάσουν τα οστά και να μετακινηθούν προκειμένου να λεπτύνει η μύτη ή να έρθει σε πιό ευθεία θέση.
 • Πολλές φορές βέβαια μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα με την χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων ήταν ικανοποιητικά αλλά σε ένα σημαντικό ποσοστό των χειρουργείων τα οστά δεν σπάνε ακριβώς στο σημείο ή στην ευθεία που θέλει ο χειρουργός, δημιουργώντας μικρές ή μεγάλες δυσμορφίες, ακόμη και προβλήματα στην αναπνοή.
 • Επίσης, δεν υπήρχε δυνατότητα μείωσης του πάχους του ίδιου του οστού αλλά μόνο μετακίνησής του συνολικά για να λεπτυνθεί η μύτη, ενώ πάντα υπήρχε ένα «μυστήριο» όσον αφορά τον οστέινο σκελετό διότι ο χειρουργός δεν είχε άμεση όραση ιδίως στα πλάγια των ρινικών ακόμη και όταν το χειρουργείο γινόταν με ανοικτή προσπέλαση.

Ρινοπλαστική με Υπερήχους : Τα πλεονεκτήματα του  Piezo & γιατί θεωρείται η ρινοπλαστική του μέλλοντος

Με το Piezo δουλεύουμε εντελώς διαφορετικά και ο ασθενής ξέρει πλέον με ασφάλεια ότι στη ρινοπλαστική με υπερήχους:

Rinoplastiki-kostos-timh.3
Φυσικό Αποτέλεσμα
 • Κάνουμε “γλυπτική” στα οστά.
 • “Κατεβάζουμε” τον ύβο (καμπούρα).
 • Διαμορφώνουμε τα οστά όπως ακριβώς θέλουμε ακόμα και σε πολύ έντονες ασυμμετρίες.
 • Λεπταίνουμε τα οστά στα πλάγια.
 • Έτσι λεπταίνουμε την μύτη χωρίς τελικά να χρειαστούν σε πολλές περιπτώσεις καθόλου οστεοτομίες.
 • Εάν θέλουμε ακόμη μεγαλύτερη λέπτυνση, τότε με το Piezo κόβουμε τα οστά προκειμένου να τα μετακινήσουμε ολόκληρα προς την μέση γραμμή.
 • Όλα γίνονται με άμεση όραση και πλήρη έλεγχο.
 • Όλα γίνονται χωρίς να κάνουμε καμία βλάβη στο δέρμα, τους βλεννογόνους και τους υπόλοιπους μαλακούς ιστούς της μύτης.
 • Οι εκχυμώσεις και τα οιδήματα είναι λιγότερα.
 • Η μετεγχειρητική πορεία της ρινοπλαστικής με υπερήχους είναι ελαφρύτερη και ασφαλώς ανώδυνη.

Γιατί η Ρινοπλαστική με υπερήχους και το Piezo είναι τόσο επαναστατική για τους Χειρουργούς ;

Το Piezo δίνει εξαιρετικές λύσεις σε σημαντικά προβλήματα τα οποία είχε να αντιμετωπίσει ο χειρουργός μύτης:

diamond piezo rhinoplasty |rinoplastiki me yperixous piezo plastiki sti miti

Φωτογραφία πριν & 6 ημέρες μετά τη Diamond αρχική ρινοπλαστική

 • Ο χειρουργός έχει δυνατότητα πλέον να βλέπει άμεσα το οστό το οποίο θέλει να διαμορφώσει.
 • Ελέγχει απόλυτα το πόσο ύβο (καμπούρα) θα αφαιρέσει.
 • Ελέγχει απόλυτα την οστική προσεκβολή την οποία θέλει να ομαλοποιήσει.
 • Μπορεί πλέον να λεπτύνει τα ρινικά οστά άμεσα, ιδίως στους ασθενείς που έχουν πολύ «βαρύ και χοντρό» ρινικό σκελετό.
 • Μπορεί να χειριστεί εύκολα ακόμη και τα κινητά οστά μετά από πρόσφατη κάκωση ή μετά από κάποια «οστεοτομία» η οποία δεν έγινε ακριβώς εκεί που έπρεπε.
 • Μπορεί να νιώθει άνετα ότι δεν θα τραυματίσει τα μαλακά μόρια της περιοχής όπως δέρμα, βλεννογόνους κλπ διότι το piezo δεν επιδρά παρά μόνο στα οστά.
 • Μπορεί να κάνει πλέον εφόσον επιθυμεί και τις πλάγιες οστεοτομίες ακριβώς στο σημείο που θέλει διότι γίνονται υπό άμεση όραση και όχι «τυφλά».
 • Μπορεί να κάνει «γλυπτική» πλέον ακόμη και σε κινητά οστά, εξαλείφοντας ασυμμετρίες και ανωμαλίες που παλαιότερα θα ήταν αδύνατον.
 • Ιδίως στην επαναληπτική ρινοπλαστική ο χειρουργός μπορεί να επέμβει με ασφάλεια και ακρίβεια χωρίς τον κίνδυνο η οστεοτομία που θα κάνει να ακολουθήσει λάθος πορεία όπως παλαιότερα.

Επανεπεμβάσεις ρινοπλαστικής σήμερα

Ιδίως σε επανεπεμβάσεις στις οποίες υπήρχε ιδιαίτερα βαρύ ιστορικό και η απόφαση για επανάληψη ρινοπλαστικής πολύ δύσκολη, τα πράγματα πλέον είναι πολύ καλύτερα διότι:

 • diamond rhinoplasty | revision plastic surgery

  Επαναληπτική diamond ρινοπλαστική. Φωτογραφία πριν & 6 ημέρες μετά το χειρουργείο

  Μπορούμε να χειριστούμε τα «στραβά» κολλημένα οστά με απόλυτη ακρίβεια.
 • Μπορούμε να διαμορφώσουμε εύκολα ακόμη και «κινητά» οστά.
 • Μπορούμε να επέμβουμε και σε περιπτώσεις που υπάρχει πολύ πρόσφατο κτύπημα και μεγάλη παραμόρφωση λόγω πολλών και ασύμμετρων καταγμάτων.

Η διαδικασία της Ρινοπλαστικής Piezo σε βήματα

1 Επίσκεψη στο ιατρείο & 3D προσομοίωση με το Vectra 3D Imaging System της Canfield Scientific, NJ – USA

 

 • Κατά την επίσκεψη σας στο ιατρείο γίνεται η ενδοσκόπηση του εσωτερικού της μύτης προκειμένου να αποσαφηνιστεί ακριβώς η αρχιτεκτονική του ρινικού σκελετού. 

Το βίντεο καταγράφεται σε υπολογιστή και αναλύεται από τον Δρ. Μοιρέα προκειμένου να ενημερωθείτε και εσείς για θέματα που αφορούν το ρινικό σας διάφραγμα, τις ρινικές κόγχες καθώς και άλλες ανατομικές παραλλαγές ή κωλύματα στο εσωτερικό της ρινικής σας κοιλότητας.

Ο Δρ. Μοιρέας συζητώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, θα σας δείξει σε 3 διαστάσεις την μύτη που θα αποκτήσετε μετά την Diamond ρινοπλαστική σας

Η τρισδιάστατη προσομοίωση της ρινοπλαστικής μου

Η Στέλλα και η Κατερίνα είχαν μεγάλη επιθυμία να κάνουν ρινοπλαστική.

3D Rhinoplasty Simulation: Vectra 3D Imaging System, Canfield Scientific USA. Δρ.Μοιρέας Προσομοίωση

Ένας από τους παράγοντες που βοήθησαν στο να πάρουν την απόφασή τους ήταν η προσομοίωση της ρινοπλαστικής επέμβασής τους με το Vectra 3d Rhinoplasty Simulator.  

Συμφώνησαν να καταγράψουν την εμπειρία τους με τα δικά τους λόγια και να μας βοηθήσουν να εξηγήσουμε το πόσο απλή είναι η διαδικασία  προσομοίωσης ρινοπλαστικής με φωτογραφίες και βίντεο.

2 Το χειρουργείο της Diamond Piezo Ρινοπλαστικής

Την ημέρα του χειρουργείου φθάνετε στην κλινική μόλις δύο ώρες πριν την επέμβαση.

 • Το χρονικό διάστημα αυτό φτάνει για να γίνει ένας πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος που περιλαμβάνει καρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακος, αιματολογικές εξετάσεις και εκτίμηση από τον εξειδικευμένο αναισθησιολόγο μας
 • Το χειρουργείο διαρκεί κατά περίπτωση από 1.5 έως 3 ώρες και στο τέλος της επέμβασης τοποθετούμε ένα μικρό πλαστικό ναρθηκάκι στην ράχη της μύτης το οποίο το αφαιρούμε σε 6-7 ημέρες
 • Μόλις 6 ώρες μετά το τέλος του χειρουργείου ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο.
 • Στο εσωτερικό της μύτης συνηθέστατα τοποθετούμε μόνο μικρή ποσότητα ρινικής αλοιφής χωρίς να κλείνουμε την μύτη με γάζες αποφεύγοντας την ταλαιπωρία του ασθενούς κατά την αφαίρεσή τους
 • Οι άμεσες οδηγίες είναι λήψη προληπτικής αντιβιοτικής αγωγής για 3 ημέρες και ενδορρινικές πλύσεις ακολουθούμενες από τοποθέτηση ρινικής αλοιφής για έναν μήνα.
 • Αναλγητικά δεν δίδονται διότι η μετεγχειρητική περίοδος μετά την Diamond Rhinoplasty είναι εντελώς ανώδυνη.
My 💎rhinoplasty step by step| Following Katerina from first visit to the surgery & final result

Δείτε σε λίγα λεπτά την διαδικασία που ακολουθήσαμε για το χειρουργείο της ρινοπλαστικής της Κατερίνας.

Την επίσκεψη στο ιατρείο, την 3D προσομοίωση της επέμβασης, την συζήτηση, την εισαγωγή στην κλινική, το χειρουργείο έως και την αφαίρεση του νάρθηκα λίγες ημέρες αργότερα την στιγμή που βλέπει για πρώτη φορά την νέα της μύτη. Ευχαριστούμε την Κατερίνα για την ευγενική συναίνεση και τη συνεργασία.

Αφαίρεση του μικρού νάρθηκα 6 ημέρες μετά

Μόλις την 6η ημέρα μετά την επέμβαση αφαιρείται ο μικρός θερμοπλαστικός νάρθηκας ο οποίος τοποθετήθηκε στο χειρουργείο. Η διαδικασία αυτή είναι εντελώς ανώδυνη και κρατάει λιγότερο από ένα λεπτό.

Γίνεται ήπιος καθαρισμός της περιοχής .

Τίποτε από όλα αυτά δεν προκαλεί τον παραμικρό πόνο και η συνολική διάρκεια είναι μικρότερη των πέντε λεπτών

3 Ρινοπλαστική με Υπερήχους : Μετεγχειρητική φροντίδα & παρακολούθηση

Μετά τη ρινοπλαστική με υπερήχους ο ασθενής μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στον τόπο διαμονής του αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα.

 • Για τους διαμένοντες εκτός Αθηνών που θέλουν να κάνουν ρινοπλαστική δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τον τρόπο επιστροφής στην πόλη τους εφόσον επιτρέπονται και μεγάλα υπερατλαντικά ταξίδια με αεροπλάνο χωρίς κανένα πρόβλημα.
 • Η μετεγχειρητική φροντίδα είναι πολύ απλή με καθαρισμούς στο εσωτερικό της μύτης για έναν μήνα και αποφυγή απευθείας κτυπημάτων στην περιοχή της μύτης για μερικούς μήνες.
 • Ιατρικά μιλώντας δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιστρέψει ο χειρουργημένος ασθενής στο ιατρείο διότι το αποτέλεσμα της Diamond Rhinoplasty είναι ελεγχόμενο και ασφαλές.
 • Παρόλα αυτά και στα πλαίσια της δυνατής σχέσης που αναπτύσσουμε με τους ασθενείς μας προτείνουμε μια επίσκεψη στο ιατρείο 1 έτος μετά την επέμβαση, καθώς επίσης και μια ακόμη στα 3 με 5 χρόνια μετά.

Διαβάστε αναλυτικότερα, δείτε φωτογραφίες & βίντεο ασθενών σχετικά με τις μετεγχειρητικές οδηγίες που δίδονται την περίοδο μετά τη diamond ρινοπλαστική με υπερήχους

 

ULTRASONIC RHINOPLASTY

Φωτογραφία ασθενούς Πριν & Μετά το χειρουργείο

Διαβάστε αναλυτικότερα, δείτε φωτογραφίες βίντεο και πραγματικές μαρτυρίες ασθενών μετά τη δική τους πλαστική επέμβαση.

 


Βαθμολογήστε την σελίδα

Click to rate this post!
[Total: 386 Average: 4.8]

 

Μοιραστείτε την σελίδα με φίλους σας