Ρινοπλαστική επέμβαση χωρίς αφαίρεση ταμπόν

Με τη νέα μέθοδο Ρινοπλαστικής με υπερήχους δεν τοποθετούμε γάζες, γύψους ή εσωτερικό πωματισμό στη μύτη. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να γίνει αφαίρεση ταμπόν από τη μύτη την επόμενη ημέρα.

Φωτογραφία ασθενούς πριν τη Ρινοπλαστική & 6 Ημέρες μετά το χειρουργείο πλαστικής στη μύτη

Μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής τοποθετείται μόνο ένα μικρό πλαστικό ναρθηκάκι στη ράχη της μύτης το οποίο και αφαιρούμε την 4η με 6η ημέρα μετά την επέμβαση.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τρια πολύ μικρά ραμματάκια και καθαρίζουμε ήπια την περιοχή.

Η όλη διαδικασία είναι μικρότερη των πέντε λεπτών, εντελώς ανώδυνη και ο ασθενής είναι σε θέση να δει αμέσως το αποτέλεσμα της Ρινοπλαστικής του.

Ρινοπλαστική επέμβαση χωρίς αφαίρεση ταμπόν

Μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής δεν τοποθετούμε ταμπόν  και κανενός είδους εσωτερικό πωματισμό μέσα στη μύτη.  

Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να γίνει αφαίρεση ταμπόν την επόμενη ημέρα, κάτι το οποίο είναι αρκετά δυσάρεστο ως εμπειρία για τον ασθενή.

Ο ρινικός θερμοπλαστικός νάρθηκας που τοποθετείται επάνω στη μύτη θα κρατήσει τα οστά στη σωστή θέση, καθώς η μύτη διογκώνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης.

Ο σκοπός τοποθέτησης του νάρθηκα μετά τη ρινοπλαστική είναι να διασφαλίσει ότι η ρινική δομή υποστηρίζεται σωστά και ότι η μύτη του ασθενούς θα επουλωθεί σωστά στο νέο της σχήμα.

Η τοποθέτησή του είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των χειρουργικών αποτελεσμάτων σας – μια εβδομάδα με γύψο δεν είναι κακή σε σύγκριση με τη διάρκεια ζωής της χαράς που θα σας δώσει το νέο σχήμα της μύτης σας.

Πολλές αστοχίες στο νέο σχήμα της μύτης μετά από ρινοπλαστική είναι αποτέλεσμα λανθασμένης φροντίδας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης. Η διαχείριση του νάρθηκα διαφέρει από ασθενή σε ασθενή, γι’ αυτό είναι σημαντικό να συνεργάζεστε στενά με τον χειρουργό σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία της ρινοπλαστικής.

Η αφαίρεση του μικρού νάρθηκα γίνεται 6 ημέρες μετά την επέμβαση και είναι τελείως ανώδυνη

 

Μετά τη ρινοπλαστική θα πονάω; Θα έχω μελανιές;

Όταν το χειρουργείο της ρινοπλαστικής γίνεται σωστά – από τον εξειδικευμένο ρινοπλαστικό χειρουργό και με το σύστημα υπερήχων Piezo – δεν υπάρχει κανένας μετεγχειρητικός πόνος.

Κατα τη διάρκεια της επέμβασης δεν χρησιμοποιούμε τον παλαιό συμβατικό εξοπλισμο, σφυριά, ράσπες και οστεοτόμους.

Χρησιμοποιούμε το καινοτόμο σύστημα υπερήχων Piezo και ο χειρουργός κάνει ρινογλυπτική στα οστά της μύτης.

Τα πλεονεκτήματα της Ρινοπλαστικής με το Piezo

  • Δεν σπάμε τα οστά της μύτης, και οι παρακείμενοι ευαίσθητοι ιστοί της μύτης δεν τραυματίζονται.
  • Αλλάζουμε το σχήμα και το πάχος χωρίς να κόψουμε τα οστά, επιτυγχάνοντας φυσικό αποτέλεσμα.
  • Ο χειρουργός έχει άμεση όραση στην περιοχή και απόλυτο έλεγχο.
  • Η Ρινοπλαστική με υπερήχους έχει ελαφρύτερη μετεχγειρητική περίοδο με ελάχιστες μελανιές και οιδήματα.
  • Ο ασθενής δεν αισθάνεται καθόλου μετεχγειρητικό πόνο.
  • Δεν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση και άρα η αφαίρεση ταμπόν από τη μύτη του ασθενή

Μετά από επέμβαση ρινοπλαστικής από τον Δρ. Μοιρέα οποιασδήποτε βαρύτητας – ακόμη και σε περιπτώσεις μεγάλων επανεπεμβάσεων – δεν θα χρειαστεί να πάρετε κανενός είδους αναλγητικό.

Η 3D Απεικόνηση της Ρινοπλαστικής σας

Προεγχειρητικά, πραγματοποιείται σωστή και πλήρης εξέταση για το απαιτητικό χειρουργείο της πλαστικής στη μύτη σας με τον κορυφαίο εξοπλισμό ενδοσκόπησης.

Επιπλέον οι ασθενείς μπορούν να δουν το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής τους σε 3D Aπεικόνιση με το ειδικό σύστημα Tρισδιάστατης Προσομοίωσης πλαστικής στη μύτη, το VECTRA® 3D ImagingSystem.

To σύστημα 3D Aπεικόνισης διευκολύνει την συνεννόηση του χειρουργού με τον ασθενή:

  • Ο ασθενής μπορεί, βλέποντας την εικόνα του στην οθόνη να εξηγήσει με ακρίβεια και σαφήνεια στον χειρουργό τις επιθυμίες του και να του δείξει τις τροποποιήσεις που ο ίδιος θα επιθυμούσε να γίνουν στην μύτη του.
  • Ο Δρ. Μοιρέας εξηγεί τι μπορεί να πραγματοποιηθεί χειρουργικά και προτείνει τις ενδεδειγμένες λύσεις επάνω στην οθόνη. Χάρη στην προσομοίωση ο ασθενής είναι σε θέση να δει τη μελλοντική του εμφάνιση με άνεση και χωρίς άγχος.