Μένουμε Σπίτι

Είναι ζήτημα κρίσιμης σημασίας να κατανοήσουμε ότι τις δύσκολες αυτές επόμενες ημέρες Μένουμε Όλοι στο Σπίτι.

Prostasia apo ton Koronoio Menoume Spiti

Μικροί και μεγάλοιείτε έχουμε συμπτώματα είτε αισθανόμαστε απόλυτα υγιείς– έχουμε ατομική ευθύνη να προστατέψουμε τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας.

Μπορεί οι ίδιοι να μην κινδυνεύσουμε, αλλά να θέσουμε κάποιον άλλο σε κίνδυνο οδηγώντας τον μέχρι και στο θάνατο και αυτός να είναι η μαμά, ο μπαμπάς, ο παππούς, η γιαγιά μας.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία των προληπτικών μέτρων που θέτει το κράτος ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του.

Η μόνη σίγουρη προστασία από τον κορονοϊό είναι να Μείνουμε Σπίτι

Κορονοϊός : Μέτρα Πρόληψης 

Είναι κρίσιμο να καταλάβουμε πως για τις επόμενες ημέρες :

  • Αποφεύγουμε κάθε είδους επαφή και μετακίνηση -εκτός εάν η φύση της της δουλειάς μας ή ανωτέρα βία το επιβάλλει.
  • Λαμβάνουμε όλα τα ατομικά μέτρα υγιεινής -πλένουμε πολύ προσεκτικά τα χέρια μας, δεν βάζουμε καθόλου τα χέρια στα μάτια τη μύτη και το στόμα μας, δεν βήχουμε δίπλα σε άλλους.
  • Πηγαίνουμε στους γιατρούς μόνο για κρίσιμη ανάγκη.
  • Με ήπια συμπτώματα δεν πάμε στο νοσοκομείο γιατί μπορεί να κινδυνεύσουμε οι ίδιοι ή να εκθέσουμε άλλους σε κίνδυνο.
  • Σε περίπτωση που παρουσιάζουμε συμπτώματα όπως : Βήχα, Δέκατα, Πυρετό, Δύσπνοια, Δυσφορία, Πονοκέφαλο μένουμε σπίτι και τηλεφωνούμε στον προσωπικό μας γιατρό.
  • Για πιο σαφείς οδηγίες σχετικά με τον κορονοιό τηλεφωνούμε στο 1135. Το 1135 είναι η γραμμή του ΕΟΔΥ, η οποία λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και δίνει σαφείς οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε ανάλογα με τα συμπτώματα που έχουμε.
  • Σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο να επισκεφτούμε κάποιο νοσοκομείο επισκεπτόμαστε μόνο τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας.

Ας προστατεύσουμε όλοι μαζί τον εαυτό μας, τις ευπαθείς ομάδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.    

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά. Ας αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας και ας Μείνουμε Όλοι Σπίτι.