Ανάρρωση μετά τη ρινοπλαστική

Τι πρέπει να κάνω μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση; Η Ρινοπλαστική ανάρρωση και οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής ;

anarrosi meta ti rinoplastiki

Φωτογραφίες Πριν – 6 Ημέρες μετά – 4 Μήνες μετά

Χρήσιμες πληροφορίες & Μετεγχειρητικές οδηγίες

Τι πρέπει να κάνω μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής;

 • Μετεγχειρητικά ο ασθενής κινητοποιείται αμέσως μετά την επέμβαση.
 • Ο Δρ. Μοιρέας δεν τοποθετεί καθόλου εσωτερικό πωματισμό στην μύτη, οπότε δεν θα υποβληθείτε και στην διαδικασία της αφαίρεσής του.
 • Συστήνονται ρινοπλύσεις (με φυσιολογικό ορό) του εσωτερικού της μύτης και εφαρμογή ρινικής αλοιφής, για ένα μήνα τρεις φορές ημερησίως.
 • 6 ημέρες μετά την επέμβαση αφαιρείται ο μικρός νάρθηκας από τη ράχη της μύτης.
 • Δεν χορηγούνται αναλγητικά.
 • Προληπτικά χορηγούνται αντιβιοτικά για 4 ημέρες.
 • Τα εσωτερικά ράμματα δεν αφαιρούνται, διότι απορροφούνται, ενώ στην περίπτωση της ανοιχτής προσπέλασης αφαιρούνται τρία πολύ λεπτά ράμματα μαζί με την αφαίρεση του νάρθηκα.

Πότε γίνεται η έξοδος από την κλινική;

Έξι ώρες μετά τη ρινοπλαστική ο ασθενής μπορεί να βγει από την κλινική, ενώ αν συνδυαστεί με άλλη επέμβαση παίρνει εξιτήριο την επομένη το πρωί.

Πόσο καιρό διαρκεί το πρήξιμο στην περιοχή του προσώπου;

Στην ουσία η ρινοπλαστική προκαλεί ελαφρές εκχυμώσεις οι οποίες υποχωρούν μετά από περίπου δύο εβδομάδες. Μόλις υποχωρήσουν είναι εμφανές και το 80% του αποτελέσματος.

Το πρήξιμο και πιθανές μελανιές προκύπτουν εξαιτίας της ρήξης κάποιων μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων και υποδόριας διαρροής του αίματος στους γύρω ιστούς.

Ο σχηματισμός τους ή όχι εξαρτάται από το είδος της επέμβασης, από τους χειρισμούς του χειρουργού, αλλά και από την ευκολία με την οποία μελανιάζει κάθε ασθενής.

anarrosi meta ti rinoplastiki

ρινοπλαστικη ανάρρωση. Φωτογραφία Πριν και 6 ημέρες μετά την επέμβαση

tha exw melanies meta ti rinoplastiki?

φωτογραφία ασθενούς με ευαίσθητο δέρμα 6 ημέρες μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση.

Σε πόσο καιρό θα είναι αντιληπτό το αισθητικό αποτέλεσμα;

Με την αφαίρεση του νάρθηκα φαίνεται αμέσως η διαφορά στο σχήμα της μύτης, μέσα σε μία εβδομάδα δηλαδή.

tha exw melanies meta ti rinoplastiki?

Φωτογραφίες Πριν – 6 ημέρες μετά – 1 έτος μετά

tha exw melanies meta ti rinoplastiki?

Φωτογραφίες Πριν – 6 ημέρες μετά – 3 μήνες μετά

 • Για περίπου 7 ημέρες ακόμη ακολουθεί πολύ γρήγορα η μείωση του οιδήματος και έχουμε σχεδόν το 80%του αποτελέσματος ενώ σε τρεις περίπου μήνες φτάνουμε σχεδόν στο σύνολο του.
 • Σε περίπου 3 μήνες είναι ορατό σχεδόν το σύνολο του αποτελέσματος
 • Μετά από 1 έτος η μύτη πλέον είναι ισχυρή, ανθεκτική και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Η ρινοπλαστική ανάρρωση έχει ολοκληρωθεί πλήρως.
6 days to 6 months rhinoplasty update | My nose job recovery| 6ημέρες & 6 μήνες μετά τη ρινοπλαστική

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι αντιληπτό το λειτουργικό αποτέλεσμα;

Την αμέσως επόμενη μέρα από την επέμβαση και μετά την ανώδυνη αφαίρεση του πωματισμού ο ασθενής μπορεί να αναπνέει πλέον κανονικά. Το λειτουργικό αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

👃🏻 3 Months after Rhinoplasty: My Nose Job Experience. Real Stories. Surgery with Dr. Mireas

Ποια παρακολούθηση χρειάζεται από τον χειρουργό μετά την επέμβαση;

Μετά τη ρινοπλαστική γίνεται αφαίρεση του νάρθηκα από τον χειρουργό σε 6 ημέρες. Η αφαίρεση του νάρθηκα διαρκεί περίπου ένα λεπτό και δεν πονάει.

Splint Removal | 6 days after Ultrasonic Diamond Piezo Rhinoplasty Surgery with Dr. Mireas

6 ημέρες μετά την επέμβαση : Δείτε σε πραγματικό χρόνο την αφαίρεση του νάρθηκα ασθενούς η οποία χειρουργήθηκε από τον Δρ.Μοιρέα Ειδικό Ρινοπλαστικό – ωρλ MD-PhD με το πλέον εξελιγμένο σύστημα υπερήχων για ρινοπλαστική Diamond Piezo Ultrasonic System.

 • Ιατρικά μιλώντας, δεν υπάρχει κανένας λόγος νέας επίσκεψης στο ιατρείο διότι το αποτέλεσμα της Diamond Piezo Rhinoplasty είναι ελεγχόμενο και ασφαλές.
 • Παρόλα αυτά και στα πλαίσια της δυνατής σχέσης που αναπτύσσουμε με τους ασθενείς μας, προτείνουμε μια επίσκεψη στο κέντρο μας 1 έτος μετά την επέμβαση, καθώς επίσης και μια ακόμη στα 3 με 5 χρόνια μετά.

Αφαίρεση πωματισμού

Ο Δρ. Μοιρέας δεν τοποθετεί πωματισμό στο εσωτερικό της μύτης, οπότε δεν απαιτείται φυσικά να γίνει και αφαίρεσή του.

Ασθενείς εκτός Αθηνών

Για τους διαμένοντες εκτός Αθηνών, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τον τρόπο επιστροφής στην πόλη τους, εφόσον επιτρέπονται και μεγάλα υπερατλαντικά ταξίδια με αεροπλάνο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο ασθενής μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στον τόπο διαμονής του αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, δηλαδή 5-6 ημέρες μετά την επέμβαση.

Ρινοπλαστική Μετεγχειρητικές οδηγίες : Η Ρινοπλαστική ανάρρωση

Σε γενικές γραμμές μετά την πρώτη εβδομάδα από την επέμβαση η μετεγχειρητική φροντίδα είναι πολύ απλή με καθαρισμούς στο εσωτερικό της μύτης για έναν μήνα και αποφυγή απευθείας κτυπημάτων στην περιοχή της μύτης για μερικούς μήνες.

Είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες φροντίδας που παρέχονται από τον χειρουργό σας. Ο χειρουργός σας θα παρέχει επίσης μετεγχειρητικές οδηγίες σχετικά με τα φυσιολογικά συμπτώματα που θα έχετε κατά τη ρινοπλαστική ανάρρωση.

 • Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται για την ανάνηψη ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των ατόμων.
 • Θα πρέπει να περιμένετε αρκετές εβδομάδες για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε άσκηση ή στον κλασικό αθλητισμό, καθώς και να προσέχετε να μην τραυματίσετε με οποιονδήποτε τρόπο τη μύτη σας.
 • Για ένα περίπου τρίμηνο θα πρέπει να αποφεύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή στο ισχυρό ψύχος.
 • Αλκοόλ και κάπνισμα είναι προτιμότερο να περιοριστούν για ένα διάστημα, καθώς και τα γυαλιά για πολλή ώρα.

Διαβάστε αναλυτικές οδηγίες στα links που ακολουθούν

1 Day after Rhinoplasty👃🏻: What should I Do After my Nose Job. Dr.Mireas. Ρινοπλαστική & Ανάρρωση

1 Day after Rhinoplasty👃🏻: What should I Do After my Nose Job. Dr.Mireas. Ρινοπλαστική & Ανάρρωση

Ανάρρωση στη ρινοπλαστική με Υπερήχους : Οι πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για να σας απαντήσουμε

Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε το δικό σας προσωπικό ερώτημα μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@vip-rhinoplasty.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα επικοινωνίας στην σελίδα contact.
Ο Δρ. Μοιρέας θα δώσει απάντηση σε οτιδήποτε μπορεί να σας απασχολεί και θα προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.

Βαθμολογήστε την σελίδα

Click to rate this post!
[Total: 66 Average: 4.8]

Μοιραστείτε την σελίδα με φίλους σας