Ανάρρωση μετά τη ρινοπλαστική

Ανάρρωση μετά τη ρινοπλαστική ανάρρωση - Οδηγίες μετά την πλαστική στη μύτη

Χρήσιμες πληροφορίες & Μετεγχειρητικές οδηγίες

Τι πρέπει να κάνω μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση; Η Ρινοπλαστική ανάρρωση και οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής ;

 

 • Μετεγχειρητικά ο ασθενής κινητοποιείται αμέσως μετά την επέμβαση.
 • Την επομένη του χειρουργείου αφαιρείται ο ήπιος πωματισμός.
 • Συστήνονται ρινοπλύσεις (με φυσιολογικό ορό) του εσωτερικού της μύτης και εφαρμογή ρινικής αλοιφής, για ένα μήνα τρεις φορές ημερησίως.
 • Μία εβδομάδα μετά την επέμβαση αφαιρείται ο μικρός νάρθηκας από τη ράχη της μύτης.
 • Δεν χορηγούνται αναλγητικά.
 • Προληπτικά χορηγούνται αντιβιοτικά για 4 ημέρες.
 • Τα εσωτερικά ράμματα δεν αφαιρούνται, διότι απορροφούνται, ενώ στην περίπτωση της ανοιχτής προσπέλασης αφαιρούνται τρία πολύ λεπτά ράμματα μαζί με την αφαίρεση του νάρθηκα.
 • Το οίδημα στην περιοχή της μύτης συνήθως είναι πολύ περιορισμένο και σε περίπου δύο εβδομάδες έχουν υποχωρήσει σχεδόν τελείως και είναι αντιληπτό το 80% του αποτελέσματος.
 • Σε περίπου τρεις μήνες είναι ορατό σχεδόν το σύνολο του αποτελέσματος, ενώ η σταθεροποίηση και ενδυνάμωση του ρινικού σκελετού και το πλήρες αποτέλεσμα φαίνονται σε ένα περίπου έτος.

 

Πότε γίνεται η έξοδος από την κλινική;

Έξι ώρες μετά τη ρινοπλαστική ο ασθενής μπορεί να βγει από την κλινική, ενώ αν συνδυαστεί με άλλη επέμβαση παίρνει εξιτήριο την επομένη το πρωί. 

 

Πόσο καιρό διαρκεί το πρήξιμο στην περιοχή του προσώπου;

Το πρήξιμο περιορίζεται πλέον μόνο στην περιοχή της μύτης συνήθως είναι πολύ μικρό και σε περίπου 2 εβδομάδες μετά τη ρινοπλαστική έχει υποχωρήσει σχεδόν τελείως.

 

Σε πόσο καιρό θα είναι αντιληπτό το αισθητικό αποτέλεσμα;

Με την αφαίρεση του νάρθηκα φαίνεται αμέσως η διαφορά στο σχήμα της μύτης, μέσα σε μία εβδομάδα δηλαδή.

Για περίπου επτά μέρες ακόμη ακολουθεί πολύ γρήγορα η μείωση του οιδήματος και έχουμε σχεδόν το 80%του αποτελέσματος ενώ σε τρεις περίπου μήνες φτάνουμε σχεδόν στο σύνολο του.

Μετά από ένα έτος η μύτη πλέον είναι ισχυρή, ανθεκτική και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Η ρινοπλαστική ανάρρωση έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

 

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι αντιληπτό το λειτουργικό αποτέλεσμα;

Την αμέσως επόμενη μέρα από την επέμβαση και μετά την ανώδυνη αφαίρεση του πωματισμού ο ασθενής μπορεί να αναπνέει πλέον κανονικά. Το λειτουργικό αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

 

Ποια παρακολούθηση χρειάζεται από τον χειρουργό μετά την επέμβαση;

Μετά τη ρινοπλαστική γίνονται η αφαίρεση του πωματισμού την επόμενη ημέρα και η αφαίρεση του νάρθηκα σε μία εβδομάδα παρουσία του χειρουργού.

 

Ρινοπλαστική Μετεγχειρητικές οδηγίες : Η Ρινοπλαστική ανάρρωση

Είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες φροντίδας που παρέχονται από τον χειρουργό σας. Ο χειρουργός σας θα παρέχει επίσης μετεγχειρητικές οδηγίες σχετικά με τα φυσιολογικά συμπτώματα που θα έχετε κατά τη ρινοπλαστική ανάρρωση.

 • Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται για την ανάνηψη ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των ατόμων.
 • Θα πρέπει να περιμένετε αρκετές εβδομάδες για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε άσκηση ή στον κλασικό αθλητισμό, καθώς και να προσέχετε να μην τραυματίσετε με οποιονδήποτε τρόπο τη μύτη σας.
 • Για ένα περίπου τρίμηνο θα πρέπει να αποφεύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή στο ισχυρό ψύχος.
 • Αλκοόλ και κάπνισμα είναι προτιμότερο να περιοριστούν για ένα διάστημα, καθώς και τα γυαλιά για πολλή ώρα.

 


Βαθμολογήστε την σελίδα

[Total: 10    Average: 3.7/5]

 

Μοιραστείτε την σελίδα με φίλους σας