Ρινοπλαστική

Oμορφιά & λειτουργικότητα

Η ρινοπλαστική ή αλλιώς η αισθητική και λειτουργική πλαστική επέμβαση μύτης είναι από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Βασικοί στόχοι της η διόρθωση της εμφάνισης , αλλά και η βελτίωση της λειτουργίας της μύτης.

Σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν στην δημιουργία μίας νέας μύτης είναι το φύλο, η ηλικία αλλά και η προσωπικότητα του κάθε ασθενούς.

Μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής το Φυσικό αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα μιας ρινοπλαστικής θα πρέπει να είναι μια μύτη με όμορφο σχήμα, η οποία θα δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, θα επιτρέπει στο πρόσωπο φυσιολογικούς μορφασμούς και κίνηση κατά την ομιλία, βοηθώντας ταυτόχρονα στην σωστή λειτουργία της και την βελτίωση της αναπνοής του ασθενούς.

Το Χειρουργείο

Η επέμβαση αποτελείται από 2 διακριτά αλλά και αλληλένδετα μέρη:

χειρουργείο ρινοπλαστικής. Δρ Μοιρέας rinoplastiki com athens greece

Στο πρώτο μέρος – το λειτουργικό – γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες στο εσωτερικό της μύτης προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη αναπνοή, την αποτελεσματική στήριξη όλου του οστεοχόνδρινου σκελετού αλλά και να πάρουμε τα απαραίτητα μοσχευμάτα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στην συνέχεια.

Στο δεύτερο – το αισθητικό – επεμβαίνουμε στο εξωτερικό τμήμα της μύτης προκειμένου να τροποποιήσουμε το σχήμα, το μέγεθος και τις αναλογίες της προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια ωραία μύτη η οποία θα ταιριάζει αρμονικά στο συγκεκριμένο πρόσωπο και θα το ομορφαίνει.

Οι χρόνοι της επέμβασης

Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της πολύ ιδιαίτερης φύσης της επέμβασης στην πραγματικότητα ο κάθε ασθενής μπορεί να θεωρηθεί ξεχωριστός από όλους τους άλλους και να εφαρμοστούν πολύ διαφορετικές τεχνικές απ’ότι συνήθως.

Παρόλα τα ανωτέρω θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τους παρακάτω διακριτούς χειρουργικούς χρόνους τους οποίους εφαρμόζουμε κατά περίπτωση:

 • Δημιουργούμε 1-3 μικρές τομές στο εσωτερικό των δύο ρουθουνιών (οι οποίες δεν φαίνονται μετά την επέμβαση) ενώ όταν κάνουμε «ανοικτή» ρινοπλαστική προχωράμε σε ένωση των τομών μεταξύ τους στο κάτω μέρος της μύτης, το ακρορρίνιο.
 • Αφαιρούμε τον ύβο (καμπούρα) της μύτης
 • Ευθειάζουμε το στραβό (σκολιό) οστέινο και χόνδρινο ρινικό διάφραγμα
 • Προχωράμε σε λήψη των απαραίτητων μοσχευμάτων από το διάφραγμα
 • Ενισχύουμε το κάτω μέρος της μύτης, το ακρορρίνιο (σε “πεσμένη-κρεμασμένη” μύτη)
 • Μορφοποιούμε όλο το κάτω μέρος (ακρορρίνιο). Αυτό μπορεί να σημαίνει λέπτυνση, ανύψωση, ευθειασμό κ.α.
 • Μικραίνουμε ορισμένες ή και όλες τις διαστάσεις της μύτης (σε “μεγάλη” μύτη)
 • Αυξάνουμε ορισμένες ή και όλες τις διαστάσεις της μύτης (σε “μικρή” μύτη) χρησιμοποιώντας μοσχεύματα
 • Ενισχύουμε τα ρουθούνια του ασθενούς σε περίπτωση που κατά την έντονη εισπνοή παρατηρούμε το φαινόμενο της εισολκής (collapse)
 • Αυξάνουμε το εύρος της ρινικής βαλβίδας σε περίπτωση που έχουμε πολύ στενή μύτη (στενή έσω βαλβίδα) και δυσκολία ρινικής αναπνοής
 • Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μοσχεύματα από τις ακόλουθες κατά σειρά προτίμησης περιοχές: διάφραγμα, άλλες περιοχές της μύτης, αυτί, θωρακική πλευρά
 • Ελαττώνουμε το μέγεθος των ρουθουνιών εφόσον απαιτείται
 • Συρράπτουμε τις εσωτερικές τομές με απορροφήσιμα ράμματα, ενώ σε ανοικτή πλαστική μύτης τοποθετούμε 3 πολύ μικρά ράμματα στο κάτω μέρος της μύτης)
 • Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μύτης έναν πολύ ελαφρύ πωματισμό για 1 ημέρα
 • Τοποθετούμε στην ράχη της μύτης έναν διακριτικό θερμοπλαστικό νάρθηκα για 6-7 ημέρες

Η διάρκεια του χειρουργείου

Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να ποικίλει από 1-1,5 ώρα έως ακόμη και 4 ώρες όταν πρόκειται για πολύ απαιτητική επανεπέμβαση

Εξιτήριο από την κλινική

Την ίδια ημέρα το απόγευμα. Ουσιαστικά 6 ώρες μετά την λήξη του χειρουργείου προκειμένου να έχει αποβάλλει ο οργανισμός του ασθενή το απαραίτητο ποσοστό από τα φάρμακα της νάρκωσης.

Ρινοπλαστική :  Η Γενική αναισθησία στο χειρουργείο

Τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με γενική νάρκωση είναι η καλύτερη επιλογή. Παρακολουθείστε στο κανάλι μας Vip-rhinoplasty στο YouTube βίντεο σχετικά με τη γενική αναισθησία την ημέρα του χειρουργείου.

Surgery day: Anesthesia & conversation with the anesthesiologist just before rhinoplasty operation

Σε περίπτωση που υπάρχει αντένδειξη χορήγησης γενικής νάρκωσης μπορούμε να προχωρήσουμε και με χορήγηση μέθης ή και μόνο με τοπική αναισθησία.

Ρινοπλαστική & Αποτέλεσμα της επέμβασης

Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής επέμβασης είναι Μόνιμο. Ασφαλώς μετά από μια σωστά εκτελεσμένη επέμβαση με τις σύγχρονες τεχνικές δεν επιτρέπεται να “ξαναστραβώσει” το διάφραγμα, να “πέσει” η μύτη κ.ο.κ

Σε περιπτώσεις που συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο ρινοπλαστικό για να εκτελέσει την επανεπέμβαση σωστά.

Η επιτυχημένη ρινοπλαστική

Η επιτυχία μίας ρινοπλαστικής εξαρτάται από την επιλογή ενός έμπειρου ρινοπλαστικού χειρουργού ωρλ, ο οποίος σε συνεννόηση με τον ασθενή θα δημιουργήσει μία μύτη που θα δένει αρμονικά με το πρόσωπό του. Είναι κοινώς αποδεκτό πως η ρινοπλαστική μπορεί να είναι η πιο ελκυστική και δημοφιλής ανάμεσα σε όλες τις αισθητικές επεμβάσεις. Πρόκειται όμως ταυτόχρονα για τη δυσκολότερη και πολυπλοκότερη πλαστική επέμβαση όλων.

Rinoplastiki meta to xeirourgeio rinoplastikis to apotelesma

Σκοπός του κάθε χειρουργείου ρινοπλαστικής είναι το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Μετά από μία σωστή ρινοπλαστική η μύτη σας  θα είναι όμορφη και ταυτόχρονα θα αναπνέει σωστά.

rinoplastiki prin kai meta tin epemvasi

Το οίδημα στην περιοχή της μύτης συνήθως είναι πολύ περιορισμένο και σε περίπου δύο εβδομάδες έχει υποχωρήσει σχεδόν τελείως και είναι αντιληπτό το 80% του αποτελέσματος της ρινοπλαστικής σας.

Πόνος στη Ρινοπλαστικη. Πονάει η Πλαστική στη Μύτη ; Rhinoplasty Pain: Does Nose Job Hurt?

 

Μετά από μία ρινοπλαστική ο πόνος είναι μηδαμινός. Το ίδιο συμβαίνει και με την αφαίρεση του πωματισμού, ο οποίος με τις τελευταίες τεχνικές είναι ιδιαίτερα ελαφρύς και η αφαίρεσή του είναι ανώδυνη.

Μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ερωτήματα που γίνονται συνήθως από τους ασθενείς μας συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε απλές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά από μία ρινοπλαστική επέμβαση:

Ρινοπλαστική: Μετεγχειρητικές οδηγίες

 • Ο ασθενής φεύγει από την κλινική την ίδια μέρα το βράδυ ή την επόμενη το πρωί
 • Την επομένη του χειρουργείου γίνεται αφαίρεση του ήπιου πωματισμού
 • Ο ασθενής πρέπει να κάνει πλύσεις στο εσωτερικό της μύτης και να χρησιμοποιεί ρινική αλοιφή, για ένα μήνα τρεις φορές ημερησίως
 • Μία εβδομάδα μετά την επέμβαση αφαιρείται ο μικρός νάρθηκας από τη ράχη της μύτης
 • Δεν χρειάζονται αναλγητικά
 • Για 4 ημέρες χορηγούνται προληπτικά αντιβιοτικά
 • Τα εσωτερικά ράμματα δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν, καθώς απορροφούνται. Στην περίπτωση της ανοιχτής προσπέλασης μαζί με την αφαίρεση του νάρθηκα αφαιρούνται τρία πολύ λεπτά ράμματα
 • Το οίδημα στην περιοχή της μύτης συνήθως είναι πολύ περιορισμένο. Σε 2 εβδομάδες έχει υποχωρήσει σχεδόν τελείως και είναι αντιληπτό το 80% του αποτελέσματος
 • Σε περίπου τρεις μήνες είναι ορατό σχεδόν το σύνολο του αποτελέσματος. Το τελικό αποτέλεσμα, η σταθεροποίηση και ενδυνάμωση του ρινικού σκελετού φαίνονται σε ένα περίπου έτος

Η σωστή επιλογή

Η ρινοπλαστική αποτελεί μια από τις πιο απαιτητικές και σημαντικότερες αισθητικές επεμβάσεις. Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο η επιλογή ενός εξειδικευμένου κέντρου Ρινοπλαστικής ειναι επιβεβλημένη. Ώστε η επέμβαση την οποία θα κάνετε να έχει το επιθυμητό και ιδανικότερο για εσάς αποτέλεσμα σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και ασφάλειας

Ο όρος «λειτουργική ρινοπλαστική» και η σημασία του ΩΡΛ στο χειρουργείο

Με τον όρο Λειτουργική ρινοπλαστική εννοούμε την επέμβαση της ρινοπλαστικής που εξασφαλίζει την καλή λειτουργία της μύτης σε συνδυασμό με ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Στη σύγχρονη ρινοπλαστική χρησιμοποιούμε κατά κόρον μοσχεύματα από το ρινικό διάφραγμα προκειμένου να εξασφαλίσουμε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την συχνή συνύπαρξη προβλήματος της ρινικής αναπνοής κάνει την παρουσία ενός ΩΡΛ χειρουργού απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίσουμε την διευθέτηση ακόμα και των δυσκολότερων προβλήμάτων που προκύπτουν κατά την διόρθωση του διαφράγματος και του εσωτερικού της μύτης καθώς και της πολύτιμης λήψης μοσχευμάτων συχνά σε μεγάλη έκταση.

Η μοναδικότητα του Exelixis Medical Institute

Το Exelixis MI είναι το μοναδικό ειδικό κέντρο Ρινοπλαστικής στην Ελλάδα το οποίο διαθέτει το Vectra 3D Imaging System της Canfield Scientific, NJ USA. Με το ειδικό σύστημα τρισδιάστατης προσομοίωσης του αποτελέσματος της Ρινοπλαστικής  σας παρέχουμε τη δυνατότητα να δείτε το αποτέλεσμα της επέμβασής σε όλες τις διαστάσεις.  Αναλαμβάνουμε τις πλέον δύσκολες περιπτώσεις δυσμορφίας της μύτης , επανεπεμβάσεις (revision rhinoplasty) μετά από μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα από αποτυχημένο προηγούμενο χειρουργείο.

Η σωστή και πλήρης εξέταση για το απαιτητικό χειρουργείο της ρινοπλαστικής

Μια πλήρης Αρχική επίσκεψη και συζήτηση για ρινοπλαστικη θα πρέπει να είναι διάρκειας 1 ώρας και να περιλαμβάνει:

 • Kλινική εκτίμηση
 • Eνδοσκόπηση και καταγραφή του εσωτερικού της ρινός σε υπολογιστή
 • 3D προσομοίωση με την χρήση του Vectra 3D Imaging System

Είναι αδύνατο μια βιαστική επίσκεψη διάρκειας 10-15 λεπτών να καλύψει σωστά ένα τόσο ιδιαίτερο χειρουργείο. Δυστυχώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε πολλές παρανοήσεις και ελλιπέστατη ενημέρωση του ασθενούς. Οι ασθενείς ερχόμενοι σε εμάς συνειδητοποιούν με ακρίβεια το τι μπορούν να περιμένουν από την επέμβαση. Μαθαίνουν ακόμη και για προβλήματα που αγνοούσαν λόγω μη διενέργειας της προβλεπόμενης ενδοσκόπησης του εσωτερικού της μύτης. όπως για παράδειγμα ότι έχουν και πολύποδες στην μύτη τους ή υπολλείματα από κρεατάκια από την παιδική τους ηλικία

Στο εξειδικευμένο κέντρο του Exelixis MI, ο Δρ. Μοιρέας Γεώργιος ειδικός ΩΡΛ με εξειδίκευση ακριβώς στο αντικείμενο της λειτουργικής ρινοπλαστικής, είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να σας παράσχει την σωστή και εμπεριστατωμένη εξέταση που χρειάζεστε. Παράλληλα είναι στη διαθεσή σας προκειμένου ακούσει τις ανάγκες και προσδοκίες σας σχετικά με την ρινοπλαστική σας καθώς και να σας οδηγήσει με σίγουρο και ασφαλή τρόπο στο ιδανικότερο για εσάς αποτέλεσμα.

Στο Exelixis MI με την On-line προετοιμασία χειρουργείου και τον σχεδιασμό Medical tourism εξυπηρετούμε ασθενείς όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και από χώρες του εξωτερικού.


Βαθμολογήστε την σελίδα

Click to rate this post!
[Total: 76 Average: 4.9]

Μοιραστείτε την σελίδα με φίλους σας