Στραβό Διάφραγμα Μύτης & Ρινοπλαστική

Αν μία στραβή μύτη συνοδεύεται και από στραβό διάφραγμα μύτης δημιουργώντας εκτός από αισθητικό πρόβλημα δυσχέρεια στην αναπνοή τότε η ρινοπλαστική σας επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με χειρουργείο ευθειασμού του ρινικού σας διαφράγματος, προκειμένου να επιτευγχθεί το καλύτερο αισθητικό και ταυτόχρονα λειτουργικό αποτέλεσμα.

diafragma mytis xeiroyrgeio eytheiasmou

6 ημέρες μετά το χειρουργείο ευθειασμού ρινικού διαφράγματος

Σκολίωση ρινικού διαφράγματος

Το στραβό διάφραγμα μύτης, δηλαδή  η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος και η υπερτροφία των ρινικών κογχών (οστάρια που βρίσκονται μέσα στην μύτη και προς τα κάτω και έξω της ρινικής θαλάμης) είναι από τα πιό συχνά προβλήματα που δυσχεραίνουν την αναπνοή και προκαλούν προβλήματα όπως έντονες κεφαλαλγίες, ιγμορίτιδες κτλ είναι

Αυτά τα ανατομικά προβλήματα μπορεί να υπάρχουν από τη γέννηση του ατόμου ή να είναι αποτέλεσμα ενός τραύματος, μιας νόσου ή μιας προηγούμενης ρινοπλαστικής. Μπορούν να υφίστανται μεμονωμένα ή σε συνδυασμό και εξηγούν τα περισσότερα ρινικά αποφρακτικά προβλήματα.

stravo diafragma

6 Ημέρες μετά το Χειρουργείο στραβού ρινικού διαφράγματος

stravo diafragma mytis

Διάφραγμα μύτης & σωστή αναπνοή

Η φυσιολογική αναπνοή γίνεται από την μύτη η οποία φιλτράρει, ενυδατώνει και ρυθμίζει την θερμοκρασία του αέρα που εισπνέουμε. Προκειμένου να πραγματοποιείται σωστά η αναπνευστική λειτουργία πρέπει σε όλη την διαδρομή που ακολουθεί ο αέρας να υπάρχει αρκετός χώρος και όχι μεγάλα στενώματα και εμπόδια.

Βουλωμένη μύτη, συχνοί πονοκέφαλοι, ρινίτιδες, ιγμορίτιδες, ροχαλητό, είναι κάποιες από τις ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι μάλλον το διάφραγμά σας είναι στραβό, εμποδίζει την σωστή αναπνευστική λειτουργία, με αποτέλεσμα οι ενοχλήσεις αυτές να γίνονται ολοένα και συχνότερες.

Η λύση είναι η εγχείρηση ρινικού διαφράγματος και πρέπει να πραγματοποιείαι από ειδικό χειρουργό ΩΡΛ.

Ρινοπλαστική 👃🏻: Septoplasty| Λειτουργική & Αισθητική ρινοπλαστική

Ρινικό Διάφραγμα: Το χειρουργείο

Στο χειρουργείο ρινικού διαφράγματος αφαιρούμε ή/και η μετακινούμε στην προβλεπόμενη θέση το σκολιό διάφραγμα (χόνδρινο ή/και οστέινο) καυτηριάζοντας ταυτόχρονα (ή αφαιρώντας τμήμα) τις κάτω ρινικές κόγχες, αλλάζοντας ριζικά την ανατομία της περιοχής και οδηγώντας στην δραστική αύξηση της ποσότητας του αέρα που μπορεί να περάσει από την φυσιολογική οδό που είναι η μύτη.

Χάρη στο χειρουργείο ρινικού διαφράγματος ο ασθενής μπορεί και αναπνέει σωστά. Επιτυγχάνουμε επίσης την ελάττωση του ροχαλητού και πιθανών απνοιών κατά την κατάκλιση.

Το αποτέλεσμα όσον αφορά το στραβό διάφραγμα μύτης είναι άμεσο και μόνιμο.

Γιατί να κάνω λειτουργική ρινοπλαστική;

Η Μαρία είχε πρόβλημα με την αναπνοή της και έκανε λειτουργική ρινοπλαστική – ευθειασμό ρινικού διαφράγματος.

Functional Rhinoplasty: I Got a Nose Job 👃🏻 to help Breathing. Dr.Mireas. Case WP-01348.G Anesthesia

Μπορεί η ρινοπλαστική να με βοηθήσει να αναπνεύσω σωστά;😃

Η Μαργαρίτα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα αναπνοής. Το δεξί της ρουθούνι έκλεινε τελείως όταν προσπαθούσε να πάρει αναπνοή. Μετά τη ρινοπλαστική με τον Δρ. Μοιρέα MD-PhD μπορεί επιτέλους να αναπνεύσει σωστά.

Για τη διάνειξη της στενής ρινικής βαλβίδας κατά την έντονη εισπνοή και την ισχυροποίηση των ρουθουνιών κ του ακρορρινιου. Συμπληρωματικά επέλεξε να διορθώσει ελαφρώς την εξωτερική εμφάνιση της μύτης της ισιώνοντάς την, προκειμένου να επιτύχει το απόλυτα φυσικό και αρμονικό με το πρόσωπό της αποτέλεσμα.

😮‍💨Watch how Rhinoplasty helped me breathe| I had narrow nasal valve. Ρινοπλαστική & καλή αναπνοή

Στραβό Διάφραγμα μύτης: εγχείρηση με υπερήχους

Το σημαντικότερο είναι ότι διενεργείται πλέον και στη χώρα μας η λεγόμενη Diamond Ρινοπλαστική (Diamond rhinoplasty), ένας νέος τρόπος διαμόρφωσης της οστών της μύτης, χωρίς οστεοτόμους και ράσπες αλλά με υπερήχους.

Δρ. Γεώργιος Μοιρέας MD-PhD είναι Πλαστικός Χειρουργός Προσώπου με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική και βασική ειδικότητα την Χειρουργική Ωτορινολαρυγγολογία και Χειρουργική Κεφαλής – Τραχήλου.

✔️ Είναι ο πρώτος που έφερε το εξειδικευμένο σύστημα υπερήχων για ρινοπλαστική Piezo στην Ελλάδα και το χρησιμοποιεί σε όλες τις επεμβάσεις του από το 2017.

💎 Από τους πρωτοπόρους του Piezo διεθνώς έμαθε τα μυστικά του συστήματος στο Παρίσι και το Αμβούργο και καθιερώθηκε ως ο Έλληνας Expert της τεχνικής των υπερήχων.

Μετεγχειρητικές οδηγίες

  • Ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα μετά την επέμβαση
  • Την επόμενη ημέρα γίνεται αφαίρεση του ήπιου πωματισμού
  • Μετά το χειρουργείο είναι η απαραίτητη η περιποίηση του εσωτερικού της μύτης με ρινοπλύσεις (με φυσιολογικό ορό) και η τοποθέτηση ρινικής αλοιφής, 3 φορές την ημέρα για ένα περίπου μήνα
  • Δεν χρειάζονται αναλγητικά, καθώς η επέμβαση δεν πονάει
  • Για 4 ημέρες δίδονται προληπτικά αντιβιοτικά
  • Τα ράμματα είναι εσωτερικά και απορροφούνται/αποπίπτουν μόνα τους, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθούν

Χειρουργείο Ρινικού διαφράγματος: Συχνές ερωτήσεις

Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας  MD-PhD δίνει απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα των ασθενών που αφορούν στην περίοδο μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση

Είναι επώδυνη η επέμβαση του διαφράγματος;

Όχι. Ο ασθενής δεν νοιώθει μετεγχειριτικό πόνο, εφόσον φυσικά έχει ακολουθηθεί σωστή χειρουργική τεχνική κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει η επέμβαση;

Όπως και στη ρινοπλαστική η επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια από τη στιγμή ολοκλήρωσης της ανάπτυξης. Συνήθως από τα 16 έτη για τα κορίτσια και από τα 18 για τα αγόρια (εξαίρεση αποτελούν σοβαρές διαμαρτίες κατα την διάπλαση όπως τα περιστατικά λαγόχειλου που γίνεται νωρίτερα).

Θα έχω κάποιο πρήξιμο στην περιοχή του προσώπου;

Όχι, μετά από το χειρουργείο ρινικού διαφράγματος δεν υπάρχει κανένα πρήξιμο. Υπάρχει μόνο μία ερυθρότητα στην περιοχή – ανάλογα με την ευαισθησία του κάθε δέρματος- η οποία σε 2 εβδομάδες το πολύ έχει εξεφανιστεί.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα αισθανθώ διαφορά στην αναπνοή μου;

Την επόμενη ημέρα και μετά την ανώδυνη αφαίρεση του πωματισμού ο ασθενής θα μπορεί πλέον να αναπνεύσει κανονικά. Το αποτέλεσμα στην λειτουργία της μύτης είναι μόνιμο.

Πότε γίνεται η έξοδος από την κλινική;

Την ίδια μέρα του χειρουργείου, το βράδυ και πολύ σπάνια την επόμενη ημέρα το πρωί.

Χρειάζεται παρακολούθηση από τον χειρουργό μετά την επέμβαση;

Ιατρικά μιλώντας, δεν υπάρχει κανένας λόγος νέας επίσκεψης στο ιατρείο διότι το αποτέλεσμα της Diamond Piezo Rhinoplasty είναι ελεγχόμενο και ασφαλές.

Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας  MD-PhD δεν τοποθετεί καθόλου εσωτερικό πωματισμό στην μύτη, οπότε δεν θα υποβληθείτε και στην διαδικασία της αφαίρεσής του.

Παρόλα αυτά και στα πλαίσια της δυνατής σχέσης που αναπτύσσουμε με τους ασθενείς μας, προτείνουμε μια επίσκεψη στο κέντρο μας 1 έτος μετά την επέμβαση, καθώς επίσης και μια ακόμη στα 3 με 5 χρόνια μετά.

Τι πρέπει να κάνω μετά το χειρουργείο για ευθειασμό σε στραβό διάφραγμα μύτης;

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο ασθενής είναι να ακολουθήσει με συνέπεια ορισμένες απλές οδηγίες, όπως ρινοπλύσεις με φυσιολογικό ορό στο εσωτερικό της μύτης και περιποίηση με μαλακτική αλοιφή για 3-4 εβδομάδες.

Ρινοπλαστική & άλλες επεμβάσεις

Για αντιμετώπιση υπνικής άπνοιας και ροχαλητού η ρινοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με:

  • φαρυγγουπερώιο πλαστική ή εκτομή σταφυλής.
  • αμυγδαλεκτομή.
  • αδενοτομή (για κρεατάκια μόνο σε ενήλικες).

Διάφραγμα μύτης Κόστος Χειρουργείου

Το κόστος για διάφραγμα μύτης εξαρτάται από τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση. Διαβάστε αναλυτικά σχετικά με τις τιμές ρινοπλαστικής .


Βαθμολογήστε την σελίδα

Click to rate this post!
[Total: 52 Average: 4.5]

Μοιραστείτε την σελίδα με φίλους σας