Η ρινοπλαστική μου: Ερωτήσεις – απαντήσεις

Συγκεντρώσαμε τις συχνότερες ερωτήσεις ασθενών σχετικά με την ρινοπλαστική επέμβαση. 

ρινοπλαστική. συχνές ερωτήσεις ασθενών. προεγχειρητικά, χειρουργείο, μετεγχειρητικά

Σας παραθέτουμε τις απαντήσεις προκειμένου να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα θέματα που μπορεί να σας απασχολήσουν πριν πάρετε την απόφαση να προχωρήσετε σε ρινοπλαστική επέμβαση.

Είναι επώδυνη η ρινοπλαστική επέμβαση;

Όχι, η ρινοπλαστική επέμβαση δεν πονάει. Εφόσον εφαρμοστεί η σωστή χειρουργική τεχνική κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο μετεγχειρητικός πόνος για τον ασθενή είναι αμελητέος, είτε μιλάμε για πρώτη επέμβαση είτε για επανεπέμβαση. Το ίδιο ισχύει και για την αφαίρεση του πωματισμού, ο οποίος χάρη στις νέες τεχνικές είναι πολύ ελαφρύς και η αφαίρεσή του είναι ανώδυνη.

Ο πόνος στη ρινοπλαστική είναι αμελητέος

Προκειμένου να βοηθήσουμε τον ασθενή να καταλάβει ότι η ρινοπλαστική επέμβαση δεν έιναι κάτι που πρέπει να φοβάται λόγω πόνου φέρνουμε το παράδειγμα της αμυγδαλεκτομής.

Στην αμυγδαλεκτομή είναι ουσιαστικά αδύνατο να εξασφαλίσουμε την έλλειψη πόνου, καθώς στο χειρουργείο τραυματίζονται ευαίσθητες περιοχές και γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο μετεγχειριτικά χορηγούμε αναλγητικά.

Στη ρινοπλαστική το σωστό χειρουργικό πλάνο περνά από μη ευαίσθητες περιοχές, έτσι μετεγχειριτικά δεν χρειάζεται καν η χορήγηση αναλγητικών φαρμάκων.

Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες για ανάρρωση μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση.

Από ποια ηλικία μπορώ να κάνω ρινοπλαστική;

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης. Συνήθως στα 16 έτη για τα κορίτσια και στα 18 για τα αγόρια (εξαίρεση αποτελούν ειδικές περιπτώσεις, όπως τα περιστατικά λαγόχειλου, που η επέμβαση γίνεται νωρίτερα).

Στη ρινοπλαστική επέμβαση έχει σημασία το φύλο;

Φυσικά. Αφού μιλήσετε με τον χειρουργό σας και αποφασίσετε να κάνετε πλαστική η νέα σας μύτη θα πρέπει να δένει αρμονικά με το πρόσωπό σας, να αυξάνει τη θηλυκότητα στις γυναίκες και να χαρίζει σοβαρότητα και γοητεία στους άνδρες.

Πόσο καιρό διαρκεί το οίδημα στο πρόσωπο;

Το οίδημα και τυχόν εκχυμώσεις μετά τη ρινοπλαστική είναι πολύ μικρά, περιορίζονται μόνο στην περιοχή γύρω από τη μύτη και σε διάστημα περιπου 2 εβδομάδων έχουν υποχωρήσει σχεδόν εντελώς.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα δω τη διαφορά στη μύτη μου;

Σε μία εβδομάδα, αμέσως μόλις αφαιρεθεί ο νάρθηκας γίνεται άμεσα αντιληπτή η διαφορά στο σχήμα της μύτης.

Για μία περίπου ακόμη εβδομάδα ακολουθεί με γοργό ρυθμό η ελάττωση του οιδήματος και φθάνουμε περίπου στο 80% του αποτελέσματος ενώ σε 3 περίπου μήνες βλέπουμε σχεδόν το σύνολο του αποτελέσματος της ρινοπλαστικής. Μετά από ένα χρόνο η μύτη πλέον είναι ισχυρή, ανθεκτική και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα αισθανθώ ότι μπορώ να αναπνεύσω σωστά;

Την επόμενη κιόλας ημέρα, εφόσον γίνει η ανώδυνη αφαίρεση του πωματισμού ο ασθενής θα μπορεί πλέον να αναπνεύσει κανονικά. Το λειτουργικό αποτέλεσμα, η βελτίωση δηλαδή της αναπνευστικής λειτουργίας στη μύτη είναι μόνιμο.

Πότε μπορώ να φύγω από την κλινική;

Την ίδια μέρα το βράδυ ή την επόμενη το πρωί

Χρειάζεται παρακολούθηση από τον χειρουργό μετά την επέμβαση;

Την επόμενη ημέρα μετά την πλαστική στη μύτη σας πρέπει να επισκεφτείτε τον χειρουργό, προκειμένου να γίνει η αφαίρεση του πωματισμού. Μετά από μία εβδομάδα γίνεται και η αφαίρεση του νάρθηκα.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για να σας απαντήσουμε

Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε το δικό σας προσωπικό ερώτημα μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@vip-rhinoplasty.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα επικοινωνίας στην σελίδα contact.
Ο Δρ. Μοιρέας θα δώσει απάντηση σε οτιδήποτε μπορεί να σας απασχολεί και θα προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.

Οι ασθενείς απαντούν στις ερωτήσεις σας.

Παρακολουθείστε στο κανάλι μας Vip-Rhinoplasty στο YouTube ιστορίεςπραγματικές μαρτυρίες ασθενών και αυθόρμητες απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματά σας πριν και  μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση.

Playlist: 🗣 Patients' Testimonials | My Rhinoplasty Experience | Q&A
Watch this playlist on YouTube


Βαθμολογήστε την σελίδα

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 4.4]

Μοιραστείτε την σελίδα με φίλους σας