Η ρινοπλαστική με υπερήχους piezo γίνεται με τη χρήση του χειρουργικού συστήματος Piezo. Το σύστημα μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε υπερήχους δίνει την δυνατότητα στον χειρουργό να κάνει πραγματική «γλυπτική» στα ρινικά οστά. Να μπορεί δηλαδή να αλλάξει όσο χρειάζεται το σχήμα και το πάχος τους χωρίς σπασίματα.

ρινοπλαστική με υπερήχους piezo σε τι διαφέρει από την κλασσική πλαστική στη μύτη;

Ακόμη και σε περίπτωση που απαιτηθεί από τον χειρουργό να κόψει κάποιο οστό, αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους υπόλοιπους ευαίσθητους ιστούς της μύτης. Χάρη στη ρινοπλαστική με υπερήχους επιτυγχάνεται απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Σε τι διαφέρει η ρινογλυπτική Piezo από την κλασσική ρινοπλαστική;

Η νέα τεχνική δίνει τη δυνατότητα στον Εξειδικευμένο Χειρουργό να πραγματοποιήσει, με άμεση όραση και απόλυτη ακρίβεια, γλυπτική των οστών της μύτης, χωρίς να προκαλεί καμία βλάβη στους υπόλοιπους ευαίσθητους ιστούς, προσφέροντας καλύτερα αποτελέσματα, ελαχιστοποιώντας το πρήξιμο, τις μελανιές και τον πόνο μετά το χειρουργείο.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου σε σχέση με την κλασσική ρινοπλαστική

Ο Δρ. Μοιρέας από το 2017 χρησιμοποιεί αποκλειστικά το Piezo σε όλα τα χειρουργεία ρινοπλαστικής τα οποία για τους εξής λόγους :

  1. Σήμερα πλέον θεωρείται ότι είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χειρουργεία ρινοπλαστικής.
  2. Παρέχει δυνατότητες στον χειρουργό να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και απόλυτο έλεγχο της χειρουργούμενης περιοχής.
  3. Ο χειρουργός έχει δυνατότητα πλέον να βλέπει άμεσα το οστό το οποίο θέλει να διαμορφώσει.
  4. Ελέγχει απόλυτα το πόσο ύβο (καμπούρα) θα αφαιρέσει.
  5. Ελέγχει απόλυτα την οστική προσεκβολή την οποία θέλει να ομαλοποιήσει.
  6. Μπορεί πλέον να λεπτύνει τα ρινικά οστά άμεσα, ιδίως στους ασθενείς που έχουν πολύ «βαρύ και χοντρό» ρινικό σκελετό.
  7. Μπορεί πλέον να λεπτύνει τα ρινικά οστά άμεσα, ιδίως στους ασθενείς που έχουν πολύ «βαρύ και χοντρό» ρινικό σκελετό.
  8. Μπορεί να νιώθει άνετα ότι δεν θα τραυματίσει τα μαλακά μόρια της περιοχής όπως δέρμα, βλεννογόνους κλπ διότι το piezo δεν επιδρά παρά μόνο στα οστά.
  9. Μπορεί να κάνει πλέον εφόσον επιθυμεί και τις πλάγιες οστεοτομίες ακριβώς στο σημείο που θέλει διότι γίνονται υπό άμεση όραση και όχι «τυφλά».
  10. Ιδίως στην επαναληπτική ρινοπλαστική ο χειρουργός μπορεί να επέμβει με ασφάλεια και ακρίβεια χωρίς τον κίνδυνο η οστεοτομία που θα κάνει να ακολουθήσει λάθος πορεία όπως παλαιότερα.

Είναι η ρινοπλαστική με υπερήχους καλύτερη από την κλασσική ρινοπλαστική;

Η χρήση των υπερήχων επιτρέπει στον χειρουργό να έχει πλήρη έλεγχο των αλλαγών που κάνει επάνω στο οστό που θέλει να διαμορφώσει. Έτσι γίνεται πραγματική ρινογλυπτική στη μύτη σας, με απόλυτη ακρίβεια και υπό εξαιρετικό έλεγχο, αποφεύγοντας τις «κατά προσέγγιση» διορθώσεις του παρελθόντος επιτυγχάνοντας έτσι το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής με υπερήχους Piezo;

Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής με υπερήχους είναι μόνιμο και θα διαρκέσει μια ζωή.

Ο Δρ. Μοιρέας χρησιμοποιεί όλες τις απαραίτητες χειρουργικές τεχνικές ενίσχυσης και σταθεροποίησης του ρινικού σκελετού, προκειμένου η βελτίωση της αναπνοής σας να είναι μόνιμη και η εμφάνιση της μύτης σας να είναι σταθερή με το πέρασμα των ετών.

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για το χειρουργείο ρινοπλαστικής με υπερήχους piezo