Skip to main content

Αυτά που δε γνωρίζετε για τη ρινοπλαστική

1. Η ζήτηση για ρινοπλαστική  επέμβαση αυξάνεται. Όλο και περισσότερα άτομα απευθύνονται σε πλαστικούς χειρουργούς για χειρουργικές επεμβάσεις στη μύτη.

2. Δεν είναι μόνο αισθητική επέμβαση – συχνά διορθώνει λειτουργικά προβλήματα της μύτης. Πολλοί ασθενείς έχουν προβλήματα στην αναπνοή που οφείλονται σε σκολίωση ρινικού διαφράγματος ή μεγάλες κόγχες – το τμήμα της μύτης που θερμαίνει και φιλτράρει τον αέρα όταν αναπνέετε. Οι άνδρες και οι γυναίκες όλων των ηλικιακών ομάδων δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για διορθωτικές και αισθητικές επεμβάσεις . Δεν είναι απαραίτητα γαπό ματαιοδοξία, πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση που πραγματικά δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να απαλλαγούν από κάποιο πρόβλημα δυσκολίας στην αναπνοή ή και να επανέλθουν μετά από κάποιο τραυματισμό.

3. Η ρινοπλαστική δεν θα αλλάξει τη φωνή σας εάν πηγαίνετε στο σωστό, έμπειρο γιατρό. Μερικοί γιατροί θα σας πουν ότι η φωνή σας μπορεί να αλλάξει λόγω της ρινοπλαστικής – αν γίνει σωστά, αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια!

4.  Πάντα σιγουρευτείτε ότι ο χειρουργός σας είναι καλά εκπαιδευμένος, καταλαβαίνει τις επιθυμίες σας, και γνωρίζει καλά την τέχνη της ρινοπλαστικής. Οι φωτογραφίες ασθενών πριν και μετά την επέμβαση μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος δείκτης των  δυνατοτήτων του.

5. Είναι πιο προσιτό από ό, τι νομίζετε. Η ρινοπλαστική δεν θα σας κοστίσει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο ή μια προκαταβολή σε ένα σπίτι. Το μέσο κόστος μιας χειρουργικής επέμβασης στη μύτη  είναι προσιτό.

6. Η ίδια η χειρουργική επέμβαση διαρκεί μόνο 1-2 ώρες και η ανάρρωση είναι ήπια έως μέτρια. «Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί 1-2 ώρες, κάτω από  αναισθησία και οι ασθενείς πρέπει να φορούν ένα μικρό νάρθηκα για λίγες ημέρες.

7. Κατά τους χειμερινούς μήνες παρατηρείται η μεγαλύτερη ζήτηση για ρινοπλαστική. Η αποκατάσταση της ρινοπλαστικής είναι γενικά ευκολότερη και ταχύτερη σε κρύο καιρό. Υπάρχει επίσης μια άνεση στον χρόνο αδειών, επιτρέποντας στους ασθενείς που δεν θέλουν να πάρουν επιπλέον χρόνο άδειας από την εργασία ή τις δραστηριότητές τους για να υποβληθούν σε ρινοπλαστική το καλοκαίρι.

8. Πρέπει να διακόψετε τη λήψη ασπιρίνης,  και άλλα φάρμακα για λίγο. Ακούγεται οξύμωρο να σταματήσετε να παίρνετε αναλγητικά φάρμακα , σωστά; Έχει σαφώς αποδειχθεί από αυτά τα απλά αναλγητικά μπορεί στην πραγματικότητα να ανακόψουν την ταχύτητα ανάρρωσης, επίσης όλοι οι ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε επέμβαση θα πρέπει να διακόπτουν πριν από αυτήν τη λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αιμορραγία.

9. Ο ύπνος με 2 μαξιλάρια μετά το χειρουργείο είναι μια καλή ιδέα. Κρατώντας το κεφάλι σας ανυψωμένο μετά τη ρινοπλαστική μειώνετε το πρήξιμο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η τεχνική των δύο μαξιλαριών είναι ένας από τους ευκολότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για να επιταχύνετε το χρόνο αποκατάστασης τις πρώτες ημέρες μετά από μια επέμβαση ρινοπλαστικής.

10. Η τεχνική κατά τη ρινοπλαστική των ανδρών και των γυναικών ποικίλλει. Μπορεί να πιστεύετε ότι μια εργασία μύτης είναι μια εργασία μύτης, αλλά όταν πρόκειται για ρινοπλαστική, είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου τέχνη. Η γωνία και η κλίση της μύτης ενός άνδρα είναι διαφορετική από τη γυναίκα, και πολλοί πεπειραμένοι πλαστικοί χειρουργοί θα επιλέξουν γωνίες που θα προσδίδουν θηλυκότητα στη μύτη μιας γυναίκας.

 

Πηγή: www.smartbeautyguide.com