Skip to main content

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για Ρινοπλαστική επέμβαση;

 

Τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση της Ρινοπλαστικής και των πλαστικών επεμβάσεων σε εφήβους.

 

Rinoplastiki katallili ilikia

Αυτό το γεγονός εν μέρει οφείλεται στην εποχή που διανύουμε και στη συνεχή παρουσία των εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα εφηβικά χρόνια είναι μια εποχή που οι έφηβοι διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και κοινωνικοποιούνται.

Παρόλαυτα, βιώνουν σημαντική πίεση από τους συνομηλίκους τους που ενδεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους. 

Ποια είναι όμως η κατάλληλη ηλικία για ρινοπλαστική για έναν έφηβο;

Η επέμβαση Ρινοπλαστικής στους έφηβους μπορεί να γίνει με ασφάλεια μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης τους.

Ρινοπλαστική 👃🏻 Rhinoplasty Right age| Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για πλαστική στη μύτη; ENG SUBS

Η ολοκλήρωση της ανάπτυξης είναι συνήθως στα 16 έτη για τα κορίτσια και στα 18 για τα αγόρια, όταν πια η μύτη και τα οστά του προσώπου σταματήσουν να αναπτύσσονται.

Στην πράξη η γενική οδηγία είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους από την τελευταία φορά που ψήλωσε ο υποψήφιος.

Εξαίρεση αποτελούν ειδικές περιπτώσεις, όπως τα περιστατικά λαγόχειλου ή άλλα προβλήματα, που η επέμβαση γίνεται νωρίτερα.

Σχετικά με τους ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας που για οποιονδήποτε λόγο επιθυμούν να προχωρήσουν σε Ρινοπλαστική επέμβαση, δεν υπάρχουν όρια ηλικίας.

Ειδικά ασθενείς με προβλήματα αναπνοής ή που είχαν κάποιον τραυματισμό και θέλουν να διορθώσουν τη μύτη τους μπορούν να προχωρήσουν στο χειρουργείο.

Η επεμβαση της ρινοπλαστικής θα τους βοηθήσει να επανακτήσουν την ποιότητα ζωής τους.

Πλεονεκτήματα της Ρινοπλαστικής σε νεαρή ηλικία

Το πλεονέκτημα της ρινοπλαστικής σε νεαρή ηλικία είναι η καλή υγεία του ασθενή και η ταχύτερη ανάρρωσή του.

Rhinoplasty real review😊 Maria's nose job reveal| See this patient's reaction to her new nose👃🏻

Επιπλέον, εάν η άσχημη μύτη προκαλεί κακή ψυχολογία στον υποψήφιο ασθενή, όσο πιο γρήγορα διορθωθεί το πρόβλημα τόσο πιο γρήγορα θα απολαύσει τη ζωή του.

Ωστόσο, στην εφηβεία τα παιδιά είναι παρορμητικά.

Γι’ αυτό η απόφαση για την επέμβαση θα πρέπει να γίνει με σύνεση και ωριμότητα.

Ο έφηβος θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι θα προχωρήσει στο χειρουργείο για τους σωστούς λόγους. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το αποτέλεσμα.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να είναι δική τους, και όχι παρότρυνση του φιλικού τους περιβάλλοντος.

Συνεπώς, αν ο έφηβος δεν έχει λογικό κίνητρο, συναισθηματική ωριμότητα ή την απαραίτητη σωματική ανάπτυξη, θα πρέπει να περιμένει και να επανεξετάσει την πραγματοποίηση της ρινοπλαστικής στο μέλλον.

Η μοναδικότητα του Exelixis Medical Institute

Οι έφηβοι ερχόμενοι σε εμάς συνειδητοποιούν με ακρίβεια το τι μπορούν να περιμένουν από τη δική τους ρινοπλαστική επέμβαση.

Προεγχειρητικά, πραγματοποιείται σωστή και πλήρης εξέταση για το απαιτητικό χειρουργείο της πλαστικής στη μύτη σας με τον κορυφαίο εξοπλισμό ενδοσκόπησης.

Επιπλέον οι ασθενείς μπορούν να δουν το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής τους σε 3D Aπεικόνιση με το ειδικό σύστημα Tρισδιάστατης Προσομοίωσης πλαστικής στη μύτη, το VECTRA® 3D ImagingSystem.

To σύστημα 3D Aπεικόνισης διευκολύνει την συνεννόηση του χειρουργού με τον ασθενή:

  • Ο ασθενής μπορεί, βλέποντας την εικόνα του στην οθόνη να εξηγήσει με ακρίβεια και σαφήνεια στον χειρουργό τις επιθυμίες του και να του δείξει τις τροποποιήσεις που ο ίδιος θα επιθυμούσε να γίνουν στην μύτη του.
  • Ο Δρ. Μοιρέας εξηγεί τι μπορεί να πραγματοποιηθεί χειρουργικά και προτείνει τις ενδεδειγμένες λύσεις επάνω στην οθόνη. Χάρη στην προσομοίωση ο ασθενής είναι σε θέση να δει τη μελλοντική του εμφάνιση με άνεση και χωρίς άγχος.

Η νέα τεχνική ρινοπλαστικής με υπερήχους Diamond Rhinoplasty, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην
Ελλάδα από τον Εξειδικευμένο Ωρλ. Ρινοπλαστικό Δρ. Μοιρέα και δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά αποφεύγοντας τις οστεοτομίες, δηλαδή το σπάσιμο των οστών.

Χάρη στη ρινοπλαστική με υπερήχους επιτυγχάνεται απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, ενώ η μετεχγειρητική περίοδος είναι σαφώς ελαφρύτερη και ανώδυνη.